هفته گذشته در خبر ها آمده بود وزارت خارجه دانمارک سفیر عربستان را در ارتباط با اقدام تامین مالی و ترویج تروریسم در ایران و جاسوسی از مراکز حساس در دانمارک، احضار کرده است.
یپه کوفود، وزیر خارجه دانمارک در بیانیهای گفت: “ما تحت هیچ شرایطی چنین فعالیتهایی را نمیپذیریم و سفیر ما در ریاض هم این پیام را مستقیما با مقامهای سعودی در میان گذاشته است.”
چند نکته قابل تامل درباره جاسوسان عربستان و شکست سرویس اطلاعاتی عربستان سعودی در اروپا:
۱- چهار عضو دستگیر شده از اعضای ارشد و فرماندهان گروهک تروریستی الاحوازیه هستند که رسما و از طریق شبکه های خبری خود وشبکه های خبری همسو با این گروهک مسئولیت حمله تروریستی ۲۲ سپتامبر سال ۲۰۱۸ به رژه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در اهواز را برعهده گرفتند.
۲- فین برش اندرسون رییس سرویس اطلاعات و امنیتی دانمارک (PET) به ریاض هشدار داده وگفت “به هیچ وجه این امر قابل قبول نیست که از خاک دانمارک به عنوان پایگاه پشتیبانی مالی وسیاسی حمایت از تروریسم استفاده گردد.” وی همچنین اضافه کرد: از نظرما، سه فرد بازداشت شده از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ میلادی برای سرویس اطلاعاتی عربستان سعودی جاسوسی کردهاند و در راستای فعالیتهای خود اقدام به تامین مالی تروریسم در ایران از طریق یکی از مرتبطین این گروهک در کپنهاک دانمارک با گروهک تروریستی جیش العدل و تشویق آنان به انجام اقدامات تروریستی نمودهاند.
۳- براساس اخبار منتشر شده در رسانهها سرویس اطلاعات و امنیتی دانمارک (PET) اعلام نمود : گروهک تروریستی الاحوازیه در شهر کپنهاک دانمارک متعهد شده بود مبلغ هشت میلیون یورو یعنی بیش از ده میلیون دلار را جهت تامین مالی گروهک تروریستی جیش العدل و از بین بردن امنیت و ثبات جنوب غرب ایران توسط این گروهک، در اختیار آنان قرار دهد.
رسانههای دانمارکی به نقل از سرویس امنیتی این کشور (PET) اعلام کردند که گروهک تروریستی حرکه النضال چند روز پس از حمله تروریستی به رژه نیروهای مسلح در استان خوزستان در ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۸ (۳۱ شهریور ۹۷) مبلغ ۳۱ هزار دلار را در همین راستا به داخل ایران فرستاد. این امر بعد از آن صورت گرفت که این گروهک مبالغ هنگفتی را از عربستان سعودی دریافت نموده بود.
شایان ذکر است که مسئولیت این جنایت تروریستی را حبیب نبگان رهبر ((حرکه النضال)) که اکنون بجرم جاسوسی در زندان بسر میبرد و گروهک تروریستی داعش همزمان باهم برعهده گرفتند و بنابر نظر کارشناسان ، این عملیات را این دو گروهک تروریستی مشترکا انجام دادهاند.
همچنین لازم بذکر است که این گروهک تروریستی مسئول یک سری بمب گذاری ها و قتل هایی در مناطق غیر نظامی اهواز بوده است که از آن جمله میتوان به انفجارساختمان فرمانداری اهواز ، سازمان برنامه و بودجه ، اداره مسکن و بانک سامان در منطقه کیانپارس و … در تابستان و پاییز سال ۲۰۰۵ اشاره کرد که منجربه کشته و زخمی شدن ده ها غیرنظامی شد.
۵_ آنچه که عصبانیت مقامات دانمارکی و بویژه سوریس اطلاعات این کشور ( PET) را برانگیتخه است فعالیت تروریستی این گروهک نیست بلکه این امر است که این افراد تروریست به رغم تمام اخطارهای پلیس بین الملل (اینترپل) در سالهای طولانی بعد از فرار از عدالت در ایران، تحت حمایت دانمارک در این کشور سکنی گزیده اند واکنون برای آنان آشکار گردیده است که این افراد حتی به کشوری که از آنان حمایت کرده وبر فعالیتهای تروریستی آنان پرده کشیده است نیز خیانت کردهاند.
۵- تمام شبکههای خبری از جمله شبکه الجزیره اظهار می دارد این گروهک تروریست که دانمارک و هلند را مقر خود قرار داده وبعضی از رهبرانش ساکن آلمان و سوئد هستند در کل اروپا بنفع عربستان به جاسوسی میپردازند .
۶- جیش العدل یکی از گروهکهای تروریستی مرتبط با عربستان است که دارای تفکرات داعشی است در حدی که آمریکا آنان را در لیست گروههای تروریستی قرار داده است (طبعا معروف است که آمریکا آنان را در لیست تروریست ها قرار داده است اما با این وجود خود مستقیما و یا بواسطهی دست نشاندههای منطقهای خویش مانند عربستان، امارات و بحرین به حمایت و پشتیبانی از آنان میپردازد.) واین گروهک مسئولیت چندین عملیات تروریستی، قتل، سرقت و آدم ربایی بر علیه جمهوری اسلامی ایران را پذیرفته است.
ضربه دردناکی که به دستگاه امنیتی عربستان در قضیهی جاسوسانش در دانمارک وارد شد منجر به نواخته شدن کوس رسوایی این کشور در بسیاری از پروندههای دیگر نیز گردید و این امر درحال صورت می گیرد که این کشور هنوز از رسوایی به قتل رسیدن روزنامه نگار عربستانی ((جمال خاشقجی)) توسط تعدادی از ماموران امنیتی عربستان رهایی نیافته است و نکته در خور توجه این است که سعود القحطانی آن کسی است که تحت پوشش عنوان مسئول رسانهای خود شخصا و از طریق عاید عوید الشمری که خود را کارشناس امور ایران مینامد مدیریت این جاسوسان را برعهده دارد.