اخبارعلمی و فرهنگی
به بهانه سالروز یوم الله هفتم دی در اهواز، روزی که مردم اهواز تاریخ ساز شدند
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان گفت: فتنه ۸۸ که ختم به راهپیمایی ۷ دی در اهواز، ۸ دی در زنجان و سپس 9 دی در کشور شد نشان دهنده اتحاد آحاد مردم با گرایش های مختلف سیاسی در این راهپیمایی است.
به گزارش نخیلات بهنقل از رهیاب، پس از حرمتشکنی فتنه گران در عاشورای سال ۸۸ مردم خوزستان روز هفتم دیماه همان سال با تجمع در خیابانها این فتنهگری را محکوم کردند و آغازگر حماسه نهم دیماه سال ۸۸ شدند و مردم خوزستان با خلق حماسهی ۷دی، زمینهساز حرکتی شدند که در نهم دیماه، دودمان فتنهگران را بر باد داد.
ریشه ۷ دی در علاقههای دینی و ارادت عمیق مردم به ائمه اطهار رقم خورده است و مردم خوزستان همواره طرفدار و حامی انقلاب بودند و در همه لحظه های حساس و نیاز جان فشانی ها کرده اند و به قول معروف دین خود را به اسلام ادا کرده است. ۷ دی یک حقیقت برخاسته از بصیرت مردم اهواز است که نباید به آن بی تفاوت بود.
محمد شهباز در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار رهیاب از اهواز، در این خصوص اظهار داشت: فتنه ۸۸ که ختم به راهپیمایی ۷ دی در اهواز، ۸ دی در زنجان و سپس ۹ دی در کشور شد نشان دهنده اتحاد آحاد مردم با گرایش های مختلف سیاسی در این راهپیمایی است که متاسفانه رو به فراموشی است.
بغض عاشورا در اهواز ترکید
وی افزود: زمانی که جریان نفوذ با دشمن خارجی نظام همراه شد و حرمت ها شکست، مردم متوجه شدند به ساختارهای اصلی نظام و تفکر دینی شان لطمه وارد شده و دیگر بحث یک حزب سیاسی یا یک جریان نیست بلکه نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه در خطر است.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان گفت: مردم خوزستان دیدند که ۶ دی فتنه گران به عاشورای حسینی یورش بردند به همین دلیل کمتر از ۲۴ ساعت احساس کردند که باید واکنش نشان دهند، با وجود اینکه هیچ ابزار رسانهای مثل امروز در اختیار نداشتند به واسطه شبکه گسترده و منسجم مذهبی متشکل از مساجد و هیئات جمع شدند و هزاران انقلابی برای اولین بار در سراسر استان این حرکت فتنه گران را محکوم کردند.
حضور خودجوش مردم هفتم دی را یوم الله کرد
شهباز ۹دی ماه را متعلق به تمام مردم دانست و بیان کرد: اگرچه امروز راهپیمایی نهم دی در حال دو قطبی شدن است اما باید به این نکته توجه داشت که سال ۸۸، مردم متوجه تغییر یک دعوای سیاسی به هتک حرمت شدند و دیگر مسئله تقلب در انتخابات مطرح نبود و ماجرای یک چیز دیگر است بنابراین باید اتحاد در این یوم الله را پررنگ تر نشان دهیم و مطرح کنیم که چه اتفاقی مردم را با یکدیگر متحد ساخت.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در این باره می فرمایند: زمانیکه مردم یک اتفاقی را رقم بزنند، آن روز، یوم الله نامیده می شود یعنی یک مسئول و یا یک نهاد متولی آن نبوده و فراتر از دستگاه ها و سازمان ها است.
شهباز اضافه کرد: بنده با برگزاری گرامیداشت ۷ و۹ دی توسط دستگاه های مختلف مخالف هستم چرا که این روز متعلق به ملت است. مردم باید در این خصوص اقدام کنند و دستگاه ها فقط باید زمینه ی آن را ایجاد کنند.
وی خاطر نشان کرد: به عنوان مثال جشنواره فیلم فجر به این صورت است که دولت زمینه آن را فراهم می کند و هنرمندان که بخشی از مردم هستند در این جشنواره به صورت اختیاری نقش آفرینی می کنند.
بصیرت مردم خوزستان
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان با بیان اینکه ۷ دی دقیقاً یک روز پس از اتفاقات تلخ فتنه ۸۸ است، گفت: راهپیمایی آن روز، حضور به موقع جریان نخبگانی و توده ای انقلابی را در استان خوزستان نشان می دهد البته این اتفاق فقط مختص به ۷ دی نبوده است بلکه در جریانات دیگری نیز شاهد این نوع رویدادها بوده ایم.
وی با اشاره به حادثه چهارشنبه سیاه اهواز در ۲۷ دی ماه سال ۵۷، عنوان کرد: سه شنبه یک روز قبل از چهارشنبه سیاه «شاه ملعون» با وضعیتی ذلیلانه از کشور فرار کرده بود. مرحوم آیت الله خزعلی که انصافاً خدمات زیادی به انقلاب داده اند، هنگام سخنرانی در مسجد صاحب الزمان (عج) کوی انقلاب اهواز، خبر فرار شاه را اطلاع رسانی کردند و مردم شادمان به خیابان ها ریختند.
شهباز ادامه داد: بر همین اساس نیز جامعه روحانیت اهواز مصوباتی را در نظر گرفت که یک اجتماع بزرگ مردم در حسینیه اعظم اهواز برپا کنند.
وی افزود: هنگام قرائت این مصوبات، خبر حرکت تانک ها به سوی حسینیه داده شد و پس از دقایقی تانک ها حسینیه را به رگبار بستند و موجب به شهادت رساندن تعدادی از مردم شدند.
رئیس حوزه هنری بیان کرد: همان روز که این اجتماع بزرگ در حال برگزاری است استاندار را به تهران احضار می کنند و نماینده وزیر کشور به استان خوزستان میآید و میگوید که استاندار در همان تهران عزل شده است و برخورد میکنیم، می خواهم بگویم که رژیم پهلوی هم تحت تاثیر این بصیرت قرار گرفته بودند.
شهباز عنوان کرد: این روز نیز در تاریخ انقلاب، روزی مهم و اثرگذار بوده، نباید فراموش شود که در زمان شاه این اجتماع برجسته برگزارشده و این یک فرهنگ در خوزستان است؛ زمانی که در مورد دین و به خصوص امام حسین (ع) اقدامی صورت می گیرد به سرعت به این موضوع واکنش نشان میدهند و یک اجتماع متحد را شکل می دهند.
وی در پایان گفت: هفت دی نقطه اوج این نگاه و بصیرت است از این رو حوزه هنری یک کارت پستال با المان های این روز طراحی و تهیه می کند تا یوم الله ۷ دی در خوزستان با یک تصویر شاخص در ذهن ها ثبت و ماندگار شود.