اجتماعیاخبار

۹ هزار نفر در غرب اهواز ۲ دوز واکسن کرونا تزریق کردند

رییس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: حدود ۱۰ هزار نفر در منطقه غرب اهوازتنها دوز اول واکسن و ۹ هزار نفر هر ۲ مرحله واکسن را تزریق کردند همچنین ۸۲ درصد جمعیت بالای ۸۰ سال غرب اهواز واکسینه شدند.

به گزارش نخیلات به نقل از خبرگزاری ایرنا، دکتر مهران احمدی بلوطکی روز دوشنبه در گفت و گو با این خبرگزاری اظهار داشت: علاوه بر واکسیناسیون باید پروتکل های بهداشتی و ماسک زدن به عنوان یک اصل در کشور نهادینه شود تا با مشکل جدی مواجه نشویم. طبق سند ملی واکسیناسیون، در قدم اول کادر بهداشت و درمان و سایر گروه های هدف را واکسینه کردیم و در گام بعدی وارد واکسیناسیون سالمندان شدیم.

وی با بیان اینکه ۱۵ ماه از پاندمی کرونا می گذرد و ما سومین پیک را در استان پشت سر گذاشتیم افزود: پیک‌ اول و دوم بیماری در اردیبهشت و شهریورماه سال ۹۹ بود و از ۱۸ بهمن ماه سال قبل وارد پیک سوم شدیم که طولانی ترین پیک بود و دامنه سنی مبتلایان در این پیک بیشتر بود همچنین ویروس غالب در پیک سوم از نوع جهش یافته انگلیسی بود که قدرت سرایت آن بیشتر از ویروس چینی بود.

رییس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: در پیک سوم سیر مراجعه ‌کنندگان و مبتلایان به مراکز بهداشتی و درمانی نسبت به پیک‌های اول و دوم شدت بیشتری پیدا کرد. در پیک سوم که ۱۰۰ روز طول کشید، روزانه بالغ بر یک هزار نفر به مراکز منتخب ۱۶ ساعته ما مراجعه می‌کردند که تست ۵۰ درصد آنها مثبت بود.

وی ادامه داد: در یکی، ۲هفته گذشته با تمهیداتی انجام شده و مراقبت هایی که خانواده ها انجام دادند تقریبا بار مراجعات ما روند کاهشی پیدا کرد به گونه ای که اکنون روزانه ۳۵۰ تا ۴۰۰ نفر به مراکز منتخب غرب اهواز مراجعه می کنند همچنین روزانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ بیمار به صورت سرپایی در مراکز منتخب ما شناسایی می‌شوند.

احمدی بلوطکی گفت: از نظر علمی هر پاندمی سه تا پنج سال در جوامع ماندگار است و از آنجا که احتمال دارد موضوع کرونا بعد از واکسیناسیون نیز ادامه داشته باشد باید فرهنگ زندگی با کرونا را نهادینه کنیم.

وی ادامه داد: با اجرای واکسیناسیون می توانیم میزان عوارض شدید و مرگ و میر ناشی از بیماری را به صفر برسانیم. دوز اول واکسیناسیون ایمنی لازم را در بدن ایجاد نمی کند بنابراین تمام افراد باید دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند. زمانی که دوز دوم واکسن تزریق شد ۲ تا سه هفته بعد ایمنی لازم در افراد حاصل می شود.

رییس مرکز بهداشت غرب اهواز بیان کرد: جمعیت غرب اهواز ۵۶۰ هزار نفر است که ۷۰ درصد این جامعه (۴۰۰ هزار نفر) باید واکسینه شوند که طبق برنامه زمان بندی شده این پروژه تا اسفندماه سال جاری انجام می شود.

وی افزود: در یک مقطع زمانی اضطراب و نگرانی سالمندان از عوارض واکسن موجب شد که بار مراجعات کمتر شود که این موضوع یک نگرانی برای ما ایجاد کرده بود اما رفته رفته با تبلیغات گسترده و با همکاری رسانه ها این مشکل برطرف شد و اکنون استقبال خوبی از واکسیناسیون صورت گرفته است.

احمدی بلوطکی با اشاره به اینکه هیچ گونه نگرانی بابت عوارض واکسن وجود ندارد و مردم به مراکز بهداشتی اعتماد کنند گفت: واکسنی که اکنون در حال تزریق است همان واکسنی است که به کادر بهداشت و درمان تزریق شده است. مردم به ویژه سالمندان مطمئن باشند که هیچگونه نگرانی در این خصوص وجود ندارد و با آسوده خاطر واکسن خود را تزریق کنند.

وی ادامه داد: ممکن است عوارض معمولی مثل تب و بدن درد خفیف در برخی از شهروندان ایجاد شود که با استراحت کردن و با استفاده از مایعات و مسکن های معمولی برطرف می شود.

رییس مرکز بهداشت غرب اهواز به راه اندازی سامانه ثبت عوارض واکسن در منطقه غرب اهواز اشاره کرد و گفت: شهروندانی که هر گونه عارضه و نگرانی پس از تزریق واکسن دارند، می توانند با شماره ۳۳۳۸۴۸۴۴ تماس گرفته و مشکل خود را عنوان کنند. تمام خدمات بهداشت و درمانی به صورت رایگان در اختیار این افراد قرار می گیرد.

وی افزود: اگرچه واکسن هایی که تزریق می شود بسیاری از موتاسیون های مختلف از جمله نوع انگلیسی و چینی را پوشش می دهد ولی نباید به عنوان یک راهکار قطعی مدنظر مردم قرار گیرد زیرا ممکن است در سال های آتی جهش های مختلفی از این ویروس مشاهده شود لذا در کنار واکسیناسیون باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم.

احمدی بلوطکی با بیان اینکه در منطقه غرب اهواز سه هزار و ۱۱۲ سالمند بالای ۸۰ سال و سه هزار و ۸۰۰ سالمند ۷۵ تا ۷۹ سال وجود دارد گفت: قطعا هر چه به سنین پایین تر نزدیک شویم تعداد مراجعه کنندگان بیشتر شده و فضای مراکز بهداشتی جوابگوی جمعیت را ندارد لذا در سند ملی واکسیناسیون راه اندازی مراکز تجمعی در دستور کار قرار گرفته تا بتوانیم گروه های هدف را واکسینه کنیم.

وی افزود: تیم های نظارتی، مراقبتی و حمایتی همچنان در راستای گام چهارم مبارزه با کووید ۱۹ و در قالب طرح شهید سلیمانی فعالیت می کنند لذا اگر سالمندی در بستر بیماری بوده و امکان مراجعه به مراکز بهداشتی را ندارند، همکاران ما در نزدیک ترین مرکز بهداشتی کار واکسیناسیون را در خانه این سالمندان انجام می دهند.

در حال حاضر ۱۶ شهرستان خوزستان در وضعیت نارنجی و ۱۱ شهرستان زرد هستند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا