تولید واکسن کرونای انستیتو پاستور ایران با نام تجاری ((پاستوکووَک))
مدیر پروژه کارآزمایی بالینی فاز ۳ واکسن کرونای مشترک ایران و کوبا، گفت: واکسن کرونای مشترک ایران و کوبا با نام تجاری "پاستوکووَک" در انستیتو پاستور ایران تولید و عرضه خواهد شد
This post is also available in: Arabic
دکتر احسان مصطفوی مدیر پروژه کارآزمایی بالینی فاز ۳ واکسن کرونای مشترک ایران و کوبا درباره آخرین خبرها از کارآزمایی بالینی این واکسن، گفت: این طرح از ششم اردیبهشت ماه در شهر اصفهان آغاز شد و در ۸ شهر کشور داوطلبین وارد مطالعه شدند. تزریق اول واکسن خوشبختانه روی ۲۴ هزار نفر به پایان رسیده است و تزریق دوم هم تا روز یکشنبه ( ۱۶ خرداد ماه) در ۵ شهر اصفهان، زنجان، همدان، بندرعباس و کرمان آغاز شده است و انشالله تا چهارشنبه این هفته، سه شهر دیگر هم تزریق دوم را آغاز خواهند کرد.
وی افزود: تاکنون یک سوم از جمعیت هدف یعنی حدود ۸۰۰۰ نفر واکسن دوم خود را دریافت کرده اند. فاز یک و دو مطالعات بالینی این واکسن در کشور کوبا بر جمعیتی حدود ۱۰۰۰ نفر انجام شده است و فاز سوم آن در ایران روی ۲۴ هزار نفر و در کوبا بر ۴۴ هزار نفر دنبال میشود.
این اپیدمیولوژیست ادامه داد: این کاندید واکسن یک پروتئین نوترکیب و حاوی بخش RBD از ژن اسپایک ویروس عامل کووید-۱۹ است. جهت حفظ پایداری این پروتئین، ماده موثره واکسن با ترکیب استاندارد واکسن کزاز، کنژوگه شده است. این واکسن در ۲ دوز و به فاصله ۲۸ روز از یکدیگر استفاده میشود. خوشبختانه چه در تزریق اول و چه در تزریق دوم تاکنون عوارض جانبی گزارش شده خفیف بوده و این واکسن تاکنون بیخطر به نظر میرسد.
وی در ادامه تاکید کرد: هدفگذاری ما این است که دو هفته بعد از تزریق دوم، مطالعه اثربخشی واکسن را آغاز کنیم و پیشبینی میشود داوطلبین در یک بازه زمانی ۳ ماهه بعد از تزریق دوم در شهرهایی که دو دُز تزریق واکسن را دارند و در یک بازه زمانی ۵ ماهه در شهرهایی که ۳ دُز تزریق واکسن را دارند ( تزریق یک دُز اضافه یادآور) مورد پیگیری برای گزارش نهایی بررسی اثربخشی قرار گیرند و در این بازه زمانی نیز گزارش میانی بررسی اثربخشی انجام شود.
مصطفوی در خاتمه اظهار کرد: تولید این واکسن به طور موازی با انجام کارآزمایی بالینی فاز ۳ در انستیتو پاستور ایران آغاز شده است تا پس از مشخص شدن اثربخشی واکسن و کسب مجوزهای لازم بتواند وارد برنامه واکسیناسیون عمومی کشور شود. انشاالله پس از تایید، واکسن با نام تجاری ” پاستوکووَک” وارد بازار خواهد شد. ظرفیت تولید هدف گذاری شده ماهیانه حدود یک میلیون دُز است و برنامهریزی شده است تا از ابتدای پاییز با توسعه زیرساختهای تولید، ظرفیت تولید به ۳ میلیون دُز در ماه برسد و امیدواریم این واکسن در کنار سایر واکسنها قسمتی از نیاز کشور را برطرف کند و انستیتو پاستور ایران بتواند در کنار سایر اقدامات تشخیصی و کنترلی کووید۱۹ که تاکنون انجام داده است، این واکسن را هم سریعتر در دسترس عموم مردم قرار دهد.
ایسنا