آبهای ژرف، بخشی از منابع آب زیرزمینی هستند که در سازند سنگی زمین شناسی تشکیل شدهاند و سفرهای از آب زیرزمینی را شکل میدهند که میتوانند تجدیدپذیر باشند. در تجربه جهانی برخی از کشورها اقدام به استخراج این منابع کردهاند.
محمدرضا اسکندری شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:با توجه به مشکل تامین آب آشامیدنی در منطقه آزاد اروند از برخی از کارشناسان مربوطه به منظور بررسی امکان استحصال آب ژرف دعوت شده است.
وی افزود:تحقیق اولیه با حضور کارشناسان مربوطه در این خصوص آغاز شده و منتظر نظر کارشناسی در خصوص آغاز عملیات اکتشاف هستیم. با توجه به مختصات جغرافیایی منطقه امکان وجود آبهای ژرف در آبادان و خرمشهر وجود دارد.
اسکندری گفت:سفره های آبهای ژرف معمولا در عمق بیش از یک هزار و ۵۰۰ متری زمین قرار دارند و به سادگی قابل دستیابی نیست ولی با توجه به مشکل تامین آب آشامیدنی در آبادان و خرمشهر در صورت به ثمر رسیدن این تحقیقات مشکل آب آشامیدنی شهرستان های آبادان و خرمشهر به صورت اساسی برطرف خواهد شد.
وی با تاکید بر استفاده از انرژیهای تجدید پذیر برای تامین انرژی و صادرات آن به کشورهای همسایه گفت:منطقه آزاد اروند از طرحهای بخش خصوصی در این زمینه حمایت میکند.
منطقه آزاد اروند با مساحت ۳۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در شمال غربی خلیج فارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر(جزیره مینو) می باشد که در محل تلاقی ۲ رودخانه اروند و کارون واقع است.
این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت با داشتن ظرفیت های مناسب نظیر حمل و نقل جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.