آوار شایعات متروپل! حقیقت چیست؟
با بروز حادثه متروپل، ضدانقلاب بار دیگر کوشید تا از آب گل آلود ماهی بگیرد و با عملیاتی رسانه ای و هماهنگ با انتشار فیک نیوزها و اطلاعات جعلی، همه توان خود را به کار گرفت تا از این حادثه دردناک نهایت بهره برداری را نماید و به گمان خود آن را مبدل به موجی از ناآرامی کند؛ اما مردم مقاوم، فهیم و بصیر آبادان با تمام توان پای کار آمدند و در کنار نیروهای امدادی به طور شبانه روز، به جای توجه به شایعات، به امدادرسانی مشغول شدند.
هفته گذشته در اتفاقی ناگوار که قلب ایران را به دردآورد، ساختمان متروپل آبادان فروریخت و تا امروز بیش از ۲۸ نفر از هموطنانمان جان باختند.
پس از این حادثه نیروهای امدادی از جمله ۵۰ مامور زبده آتش نشانی باتجربه درر حادثه پلاسکو در کنار اورژانس و هلال احمر به آبادان اعزام شدند.
رهبر انقلاب نیز در پیامی ضمن ابراز همدردی با خانواده های جانباختگان دستور بررسی ابعاد حادثه و برخورد با عوامل این فاجعه را صادر کردند.
اما آنچه که بیش از هرچیز دیگری بر آلام و دردهای مردم آبادان اثرمنفی گذاشت جنگ روانی دشمن و تکثر شایعات بود.
آغاز شایعات
آغاز شایعات از آن جایی آغاز شد که برخی رسانهها خبر «صدور حکم بازداشت مالک متروپل» به اشتباه «بازداشت مالک متروپل» منتشر شد؛ یعنی صدور حکم بازداشت متهمان حادثه از جمله مالک ساختمان، از سوی رسانهها به بازداشت عبدالباقی تعبیرشده بود.
یکی از اصلیترین شایعات درباره زنده ماندن مالک متروپل بود، عدهای شایعه کردند که حسن عبدالباقی فرار کرده است.
برای اثبات این ادعا برخی فیلمی را تحت عنوان فرار از آوار منتشر کردند، اما ساعاتی بعد مشخص شد که شخص داخل تصویر فرد دیگری است که خودش با حضور جلوی دوربین، این شایعه تکذیب کرد.
عده ای دیگر گفتند وی به همسرش که در ترکیه است قول داده امشب به این کشور سفر کند.
برخی کاربران هم با انتشار فیلم کوتاهی مدعی شد که کارمند عبدالباقی در حال پاک کردن فیلم دوربین های مدار بسته است؛ شایعهای که هیچ سندی برای آن ارائه ندادند.
شایعه کم کاری در امدادرسانی
یکی دیگر از شایعات مربوط به کم توجهی به حادثه آبادان و عدم کمک رسانی به این اتفاق بوده است، این درحالی است که همان شب آتش نشانی تهران ۵۰ آتش نشان حرفه ای از جمله یکی از فرماندهان پلاسکو را با تجهیزات اعزام کرد. همچنین ۵۲ تیم عملیاتی شامل ۲۲۱ امدادگر و نجاتگر هلالاحمر در عملیات امدادی ساختمان متروپل مشارکت دارند. ۴۶ خودروی عملیاتی شامل ۳۸ دستگاه خودرو از خوزستان و ۸ دستگاه از استان های معین (۹ دستگاه آمبولانس، ۴ دستگاه خودرو نجات، ۲۱ دستگاه خودرو پشتیبانی، ۲ دستگاه خودرو ارتباطات، یک دستگاه خودرو فرماندهی، یک دستگاه اتوبوسآمبولانس و …) در این عملیات بهکارگیری شده است.
همچنین در این میان عدهای فرصتطلب هم برای افزایش فالور و چهره شدن در فضای مجازی یا خودشان را به محل حادثه رساندند و با لایوهای اینستاگرامی و تجمع مقابل ساختمان مخروبه، موجب اختلال امدادرسانی شدند و حتی ادعاهای عجیب و شاخدار مطرح میکردند.
تعدادی دیگر از این افراد، با آوردن سگهای خانگی خود علاوه بر اتهاماتی که به نیروهای امدادی وارد کردند، فرایند پیداکردن توسط سگ های زنده یاب را هم با مشکل روبرو کردند، به طوری که
انتقادات تند آریا طهماسبی ، رئیس هیئت مدیره اتحادیه تعاونی پرورش دهندگان و مربیان سگهای کار و رئیس هیئت بلژین مالینویز در ایران و عضو رسمی سازمان بین المللی در کشور آلمان و همچنین اسماعیل اسکندری، که سال ۲۰۰۵ مدرک خود را از المان گرفته و سرمربی سگ های زنده یاب هلال احمر و فرماندهی عملیات سگهای زنده یاب در پلاسکو و زلزلهی کرمانشاه و بم) بوده است راه هم. دراورده است.
شایعه احتکار روغن در منزل یکی از مسئولین
همچنین فیلمی در فضای مجازی منتشر شده که ادعا می شود منزل یکی از مسئولین پشت ساختمان متروپل را تخلیه کرده اند و متوجه شده اند که انبار روغن است یا ادعا می شود خانه شهروند آبادانی است که روغن احتکار کرده است.
بررسیهای خبرنگار فارس نشان میدهد چنین چیزی صحت ندارد بلکه این محل انبار یکی از آش فروشهای معروف و برند آبادان است که چندین شعبه در شهر دارد.این آش فروشی به صورت معمول مواد مورد نیاز خود، از جمله روغن را تهیه و در این انبار نگهداری کرده است که پس از وقوع این حادثه اجناس نگهداری شده را به محل دیگر منتقل میکند.
شایعه انتساب متروپل به شمخانی
برخی دیگر از کاربران مدعی شدند که ساختمان متروپل متعلق به خانواده شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی است؛ یک روز پای خواهرزاده او را به میان کشیدند روز دیگر برادرزاده او و حتی مخبر معاون اول رئیس جمهور!
تکرار ادعاها
عده ای دیگر هم با منتشر شدن فیلم دوربین مدار بسته ای که نشان می دهد مالک متروپل در زمان حادثه در ساختمان بوده هم ادعا های خود را تکرار کردند.
هرچند که با نشان دادن جنازه عبدالباقی باز عده ای بهانه آوردند، درحالی که آن ها باید برای اثبات زنده ماندن دلیل و مدرک بیاورند، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان اعلام کرد: هویت جسد حسین عبدالباقی متهم اصلی و مالک و پیمانکار ساختمان متروپل آبادان از طریق بررسی ژنتیک (DNA) توسط پزشکی قانونی نیز تایید شده است.