اخبارسیاسی

پایان یک تروریست تجزیه طلب

اسیود به همراه سایر سرکردگان این گروهک، از سال 1384 دست به اقدامات تروریستی مختلفی از جمله بمب گذاری در بانک سامان، اداره مسکن و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه، اداره محیط زیست، فرمانداری اهواز، منفجر ساختن خطوط انتقال نفت و نیز هجوم مسلحانه به مراسم رژه نیروهای مسلح در 31 شهریور 1397 زدند که در منجر به شهادت و مجروحیت 400 نفر از هموطنانمان شده است.

«حبیب فرج الله چعب» معروف به «حبیب اسیود» در سال ۱۳۵۲ در منطقه شعبیه از توابع شهرستان شوشتر در استان خوزستان به دنیا آمد. وی دانش آموخته علوم اجتماعی بود و کارمند بانک بود.

اسیود از موسسان گروهک تروریستی و جدایی طلب موسوم به «حرکه النضال العربی لتحریر الاحواز» بود و تا پیش از دستگیری مسئولیت های حساسی را در این گروهک بر عهده داشت که از جمله آنها می توان به مسئولیت «امین سِرّ» و «جانشین سرکرده گروهک» اشاره کرد. وی پس از اینکه «حبیب جبر» سرکرده اسبق این گروهک به اتهام فعالیت های تروریستی در خرداد ۱۳۹۹ در دانمارک دستگیر، محاکمه و زندان شد به عنوان «رئیس گروهک» مسئولیت آن را بر عهده گرفت.

وی به همراه سایر سرکردگان گروهک تروریستی حرکه النضال، در سال ۱۳۸۴ پس از انجام سلسله عملیات تروریستی و بمب گذاری های متعدد در خوزستان، از ایران گریختند و در سال ۱۳۸۵ با اخذ تابعیت سوئد و حمایت این کشور به اقدامات تروریستی خود ادامه می داد.

اسیود به همراه سایر سرکردگان این گروهک، از سال ۱۳۸۴ دست به اقدامات تروریستی مختلفی از جمله بمب گذاری در بانک سامان، اداره مسکن و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه، اداره محیط زیست، فرمانداری اهواز، منفجر ساختن خطوط انتقال نفت و نیز هجوم مسلحانه به مراسم رژه نیروهای مسلح در ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ زدند که در منجر به شهادت و مجروحیت ۴۰۰ نفر از هموطنانمان شده است.

تصویر صفحه اول روزنامه همشهری درباره حمله تروریستی 31 شهریور 1397 اهواز
تصویر صفحه اول روزنامه همشهری درباره حمله تروریستی ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ اهواز

سرکردگان گروهک حرکه النضال از جمله حبیب اسیود با بسیاری از سرویس های اطلاعاتی و جاسوسی مرتبط بودند که از آن جمله می توان به ارتباط با سرویس اطلاعات امارات در سال ۲۰۱۰، سرویس اطلاعات سعودی  در سال ۲۰۰۸، سرویس اطلاعات آمریکا در ۲۰۱۸ و سرویس اطلاعات اسرائیل در سال ۲۰۱۹ اشاره نمود. این گروهک برای جاسوسی و انجام عملیات تروریستی در ایران، از این سرویس ها میلیون ها دلار پول دریافت کرده بودند.

اسیود و سایر عناصر این گروهک در کشورهای مختلف از جمله اتحادیه اروپا، آمریکا و برخی کشورهای عربی اقدام به برگزاری تجمعات و کنفرانس های ضد ایرانی می نمودند.

این گروهک همچنین همکاری نزدیکی با تروریست های داعش داشت تا جایی که برخی عناصر آن با اعزام به سوریه، در این کشور توسط داعش تحت آموزش های نظامی و تروریستی قرار گرفتند. حرکه النضال همچنین با ارتباط با گروهک های تروریستی همچون جیش العدل، پژاک و سایر گروهک های تجزیه طلب با هدایت و حمایت مالی سرویس اطلاعاتی سعودی از آنها پشتیبانی مالی می نمود.

اسیود همچنین از سوی همدستانش در گروهک حرکه النضال متهم به سرقت و استفاده شخصی از میلیون ها دلار پول هایی بود که سرویس اطلاعاتی سعودی در اختیار آنها قرار داده بود.

اسیود با وجود داشتن حکم تعقیب قرمز بین المللی و چندین بار دستگیری در کشورهای مختلف از جمله لهستان، اما هر بار با فشار آمریکایی ها، صهیونیست ها و پول های سعودی آزاد می شد.

در نهایت با رصد شبانه روزی سربازان گمنام امام زمان (عج) وی در حالی که برای انجام یک ماموریت تروریستی در نزدیکی یکی از مقرهای گروهک تروریستی پژاک واقع در محدوده مرزی ایران آمده بود، در ۱۸مهر ۱۳۹۹ دستگیر شد.

جلسات محاکمه وی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی افشاری با حضور هیئت منصفه، وکلای وی، خانواده های شهدا و رسانه ها به طور علنی برگزار شد و پس از تفهیم اتهام، بر اساس کیفرخواست صادره، تحقیقات وزارت اطلاعات، ادله، تصاویر، اقاریر و اسناد پرونده که همگی به رویت و تایید متهم رسیده بود، حبیب اسیود به اتهام افساد فی الارض از طریق تشکیل گروهک تروریستی حرکه النضال و سرکردگی آن و انجام اقدامات تروریستی از جمله ترور افراد، حملات مسلحانه، بمب گذاری و انفجار اماکن عمومی و دولتی و زیرساخت های اقتصادی، به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران، به اعدام محکوم شد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا