بازخوانی حمله تروریستی ۳۱ شهریور ۹۷ اهواز
گروهک تروریستی حرکه النضال العربی لتحریر الاحواز که در رسانه ها با عنوان گروهک الاحوازیه شناخته می شود نخستین گروهی بود که در گفت و گوی یعقوب حر التستری سخنگوی آن با تلویزیون ایران اینترنشنال که از سوی عربستان سعودی حمایت مالی می شود انجام این حمله را بر عهده گرفت. داعش نیز در بیانیه ای مسوولیت این اقدام تروریستی را بر عهده گرفت.

به گزارش نخیلات، ۳۱ شهریور در تاریخ انقلاب اسلامی یادآور حماسه آفرینی و در عین حال مظلومیت ملت غیور ایران در برابر تجاوز وحشیانه رژیم بعث عراق با پشتیبانی استکبار جهانی و سران مرتجع منطقه به رژیم نوپای جمهوری اسلامی است. گرچه دشمنان انقلاب اسلامی در این تجاوز همه جانبه به اهداف شوم خود نرسیدند اما این روز به عنوان سندی بر مظلومیت ایران اسلامی در تحمیل جنگی هشت ساله و نمادی از مقاومت جوانان و رزمندگان در برابر رژیم بعث عراق تبدیل شد و این روز همه ساله با انجام رژه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی گرامی داشته می شود.
دشمن در این حمله قصد تصرف خوزستان و جدایی آن از مام میهن را داشت اما به همت غیور مردان این سرزمین در رسیدن به این هدف خود ناکام ماند. دشمن زخم خورده و ایادی آن که هنوز داغ ناکامی رییس رژیم بعث در به اصطلاح فتح خوزستان را به دل داشتند، ۳۸ سال بعد در ۳۱ شهریور باز خوزستان و اهواز را هدف خود قرار دادند و هنگامی که رژه نیروهای مسلح برای گرامیداشت و پاسداشت رشادت های رزمندگان در این شهر درحال برگزاری بود، با اقدام کور تروریستی خود مردم عادی، سربازان و جانبازان حاضر در این رژه به رگبار گلوله بستند که ۲۵ شهید از جمله یک کودک ۴ ساله برجای گذاشت.
این حمله حدود ساعت ۹ صبح روز ۳۱ شهریور ۹۷ در بلوار قدس اهواز محل رژه نیروهای مسلح رخ داد. مهاجمان مسلح که پیش از اجرای این مراسم در پشت محل برگزاری رژه کمین کرده و منتظر بودند، حدود نیم ساعت پس از آغاز مراسم، مسیر رژه یگانهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران و غیرنظامیان را که به تماشای رژه آمده بودند به رگبار گلوله بستند.
فرمانده سپاه ولیعصر(عج) خوزستان درباره این حادثه تروریستی گفت: بر اساس روالی که برای رژه باید پیشبینی کنیم نیروهای مسلح در یک میدان اصلی در اهواز که به “بلوار قدس” معروف است، حضور داشتند. این نیروها در حال رژه بودند که یک تیم تروریستی از فاصله نسبتا نزدیک از مخفیگاهی که یک پارک است، با لباس مبدل به ستون رژه رونده حمله کردند.

سخنگوی نیروهای مسلح کشورمان نیز اعلام کرد، به دلیل دور بودن فاصله مهاجمان تا جایگاه سخنرانی و همچنین واکنش سریع نیروهایی که امنیت آنجا را به عهده داشتند به هیچیک از مسوولان و مقامات کشوری و لشکری حاضر در این مراسم آسیبی نرسید.
گروهک تروریستی حرکه النضال العربی لتحریر الاحواز که در رسانه ها با عنوان گروهک الاحوازیه شناخته می شود نخستین گروهی بود که در گفت و گوی یعقوب حر التستری سخنگوی آن با تلویزیون ایران اینترنشنال که از سوی عربستان سعودی حمایت مالی می شود انجام این حمله را بر عهده گرفت. داعش نیز در بیانیه ای مسوولیت این اقدام تروریستی را بر عهده گرفت.

پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی
در پی حادثه تروریستی در اهواز رهبر معظم انقلاب در پیامی با تسلیت به خانوادههای شهدای این حادثهی تلخ و تاسفبار، تاکید کردند: دستگاههای مسوول اطلاعاتی موظفند با سرعت و دقت، دنبالههای جنایتکاران را تعقیب و آنان را به سرپنجهی مقتدر قضایی کشور بسپارند.
در این پیام آمده است: حادثهی تلخ و تأسفبار شهادت جمعی از مردم عزیزمان در اهواز به دست تروریستهای مزدور، یک بار دیگر قساوت و خباثت دشمنان ملت ایران را آشکار ساخت. این مزدوران قسیالقلب که به روی زن و کودک و مردم بیگناه آتش میگشایند وابسته به همان مدعیان دروغگو و ریاکارند که پیوسته دم از حقوق بشر میزنند. دلهای پرکینهی آنان نمیتواند تجلّی اقتدار ملی در نمایش نیروهای مسلح را تحمل کند. جنایت اینها ادامهی توطئهی دولتهای دستنشاندهی آمریکا در منطقه است که هدف خود را ایجاد ناامنی در کشور عزیز ما قرار دادهاند. به کوری چشم آنان ملت ایران راه شرافتمندانه و افتخارآمیز خود را ادامه خواهد داد و مانند گذشته بر همهی دشمنیها فائق خواهد آمد.
اینجانب تسلّا و همدردی خود را به خانوادههای این شهیدان عزیز عرض میکنم و صبر و سکینه الهی را برای آنان و علوّ درجات برای شهیدان مسالت مینمایم. دستگاههای مسوول اطلاعاتی موظفند با سرعت و دقت، دنبالههای این جنایتکاران را تعقیب کنند و آنان را به سرپنجهی مقتدر قضایی کشور بسپارند.
محکومیت جهانی حمله تروریستی در اهواز
بیش از ۳۵ کشور و شماری از مقامات کشورهای جهان، حادثه تروریستی اهواز را محکوم و با مردم ایران ابراز همدردی کردند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیهای “حمله تروریستی” در اهواز را محکوم کرد. این شورا در بیانیه خود نوشت: به شدیدترین وجه این حمله “تروریستی شنیع بزدلانه” را محکوم میکند.
ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه نیز این حمله را جنایت خونین نامید و ضمن استقبال از مبارزه سرسختانه با تروریسم، آمادگی خود را در همکاری با دولت ایران در این زمینه اعلام کرد.
وزارت امور خارجه سوریه به شدت این حمله تروریستی را محکوم کرد و به کسانی که تروریسم را در منطقه پشتیبانی میکنند، هشدار داد.
پاکستان نیز از طریق محمد فیصل سخنگوی دفتر امور خارجه این حمله را محکوم کرد.
رییس جمهوری افغانستان نیز با انتشار اعلامیهای حمله تروریستی در اهواز ایران را که منجر به قربانی شدن شهروندان آن کشور شد را به شدت تقبیح کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز در واکنش به این حمله مرگبار، ضمن ابراز همدردی با مردم ایران اعلام کرد: هر نوع اقدام تروریستی از سوی آمریکا محکوم است. وی ادامه داد: ” ما کنار مردم ایران و مقابل آفت تروریسم اسلامی افراطی ایستادهایم و مراتب همدردی خود را با آنها در این شرایط ناگوار ابراز میکنیم.”
جنبش مقاومت اسلامی حماس نیز جنایت حمله به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در شهر اهواز که به قربانی و زخمی شدن دهها نفر انجامید، را محکوم کرد.
احضار سفرای کشورهای حامی تروریستها
وزارت امور خارجه ایران پس از این حادثه تروریستی با احضار سفرای کشورهای هلند و دانمارک و کاردار انگلستان به وزارت امور خارجه، نسبت به اقامت برخی اعضای گروه الاهوازیه در این کشورها اعتراض کرد و از دولتهای مزبور خواسته است که این حمله را محکوم کرده و افراد مرتبط با آن را به ایران تحویل دهند تا محاکمه شوند. سخنگوی وزارت خارجه ایران با اشاره به اینکه ایران پیشتر خواهان دستگیری این افراد بوده گفت: ” پذیرفتنی نیست که تا زمانی که افراد این گروهک تروریستی در خاک اروپا مرتکب جنایت نشدهاند در لیست تروریستی اتحادیه اروپا قرار نمیگیرند.
وزارت خارجه ایران همچنین کاردار امارات متحده عربی در ایران را احضار کرده و اعتراض رسمی ایران به اظهارات اخیر بعضی از مقامهای اماراتی را در آنچه حمایت از حملات اهواز خواند، به او ابلاغ کرد.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در بیانیهای، گروهها و جریانات مرتبط با این حمله تروریستی را به اقدام تلافی جویانه تهدید کرد.

شناسایی هویت مهاجمان توسط وزارت اطلاعات
وزارت اطلاعات دو روز پس از این عملیات تروریستی در بیانیه ای اعلام نمود که در پی اقدامات صورت گرفته در آغازین دقایق حادثه تروریستی ۳۱ شهریور اهواز، هویت تیم پنج نفره تروریستی وابسته به گروه های تجزیه طلب تکفیری تحت حمایت کشورهای مرتجع عربی شناسایی و خانه تیمی این تروریست ها کشف شد و ۲۲ نفر از عوامل پشتیبانی کننده و دخیل در حادثه هم دستگیر شدند. در همین باره حامیان و هادیان خارجی اقدام تروریستی مذکور شناسایی شدند.
وزارت اطلاعات همچنین در خصوص دستگیری ۲۲ نفر مرتبط با این حادثه، اسامی تیم پنجنفره مهاجمان را که همگی به درک واصل شدند را به شرح زیر اعلام کرد:
ایاد منصوری
فؤاد منصوری
احمد منصوری
جواد ساری
حسن درویشی

سید محمود علوی وزیر اطلاعات وقت جمهوری اسلامی ایران نیز در مراسم تشییع شهدای حمله تروریستی ۳۱ شهریور اهواز ضمن تاکید بر دستگیری شماری از عوامل مرتبط با این حمله تروریستی گفت: تروریستهایی که اقدام به تیراندازی به سوی مردم کردهاند، به هلاکت رسیدهاند. عقبه آنها تا آخرین نفر شناسایی خواهند شد و بخش عمدهای از آنها هم دستگیر شدهاند و تک تک تروریستها را به سزای اعمالشان خواهیم رساند.
هدف قرار دادن مقر سرکردگان جنایت تروریستی اهواز از سوی سپاه
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ۳۹ روز پس از این اقدام کور تروریستی، مقر سرکردگان جنایت تروریستی اهواز را در شرق فرات از سوی یگان موشکی نیروی هوافضای سپاه هدف قرار داد که منجر به هلاکت شمار زیادی از تروریست های تکفیری شد.
روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه ای از هدف قرار دادن مقر سرکردگان جنایت تروریستی اهواز در شرق فرات در کشور سوریه با ۶ فروند موشک بالستیک زمین به زمین توسط یگان موشکی نیروی هوافضای سپاه خبر داد و نوشت: در پی جنایت تروریستی ۳۱ شهریور ماه ۱۳۹۷ اهواز که به شهادت ۲۵ تن و مجروح شدن ۶۹ تن از مردم مظلوم و بی دفاع و نیروهای مدافع میهن اسلامی منجر گردید، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با استعانت از ذات اقدس باریتعالی، به نیابت از ملت سرافراز ایران و خانواده های معظم شهیدان در لبیک به ندای مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) برای انتقام خون این شهدا، به ویژه کودک ۴ ساله و جانباز ۷۰ درصد دفاع مقدس از تروریست ها و گوشمالی عوامل بزدل این حادثه، ساعت ۲ بامداد دوشنبه ۹ مهرماه محل استقرار و تجمع تروریست های تکفیری تحت حمایت امریکا و قارون های منطقه در شرق فرات در کشور سوریه را مورد ضربه موشکی قرار داد.
در این عملیات که با نام ‘ضربت محرم’ و با رمز مقدس ‘یا حسین( ع)’ انجام شد، تعداد ۶ فروند موشک بالستیک میان برد از پایگاه های موشکی نیروی هوا فضای سپاه در غرب کشور شلیک و تروریست های مزدور و جنایتکار از فاصله ۵۷۰ کیلومتری هدف ضربات مهلک و مرگبار قرار گرفتند.
متعاقبا ۷ فروند پهپاد رزمی این نیرو مواضع و مقرهای تجمع و پشتیبانی تروریست های مزدور استکبار جهانی را بمباران کردند.
بر اساس اطلاعات و گزارشهای دقیق دریافتی، در این عملیات تعدادی از سرکردگان و عناصر موثر جنایت اخیر تروریست ها به هلاکت رسیده و یا مجروح شده اند، همچنین زیرساخت های آمادی و انبار ذخیره مهمات آنان منهدم گردید.
در این اطلاعیه آمده است:به هموطنان عزیز اطمینان می دهیم ، همانگونه که بارها اعلام شده است امنیت ملت ایران خط قرمز نیروهای مسلح بوده و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با همراهی و مشارکت سایر نیروهای نظامی، انتظامی و اطلاعاتی کشور در صیانت از ایران اسلامی و تامین امنیت و آرامش جامعه از هیچ تلاشی فروگذار نکرده و مشت آهنین خود را همچنان مهیای پاسخ قاطع و کوبنده به هرگونه شرارت و شیطنت دشمنان قرار خواهد داد.

دستگیری و مجازات سرکرده گروهک تروریستی الاهوازیه
حبیب اسیود سرکرده گروهک تروریستی حرکه النضال العربی لتحریر الاحواز که در رسانه ها به عنوان گروهک الاحوازیه شناخته می شود به عنوان طراح عملیات ترویستی رژه اهواز بود که توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) در یک علمیات پیچیده اطلاعاتی دستگیر و پس از اعتراف به جنایت های خود و گروهک متبوعش، پس از طی مراحل محاکمه به اعدام محکوم شد و در ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ به دار مجازات آویخته شد.
اسیود از سال ۱۳۸۴ (۲۰۰۵) تحت حمایت چندین سرویس جاسوسی از جمله موساد و ساپو (سرویس جاسوسی کشور سوئد) و برخی کشورهای منطقه مسئولیت هدایت و برنامه ریزی اقدامات تروریستی این گروهک را برعهده داشت. در نتیجه اقدامات تروریستی و خونبار این گروهک بیش از ۴۵۰ نفر از شهروندان ایرانی شهید یا مجروح شدهاند.
حمله تروریستی به مراسم رژه نیروهای نظامی و انتظامی در ۳۱ شهریورماه سال ۱۳۹۷ در شهر اهواز و کشتار بی رحمانه شهروندان مظلوم و بیگناه خوزستانی، توسط عناصر همین گروهک تروریستی انجام شد که اعضای این گروهک تروریستی رسما مسئولیت آن را بر عهده گرفتند.
این گروهک عملیاتهای تروریستی مختلفی را برنامه ریزی و اجرا کرد که از جمله آنها میتوان به بمبگذاری در فرمانداری اهواز در سال ۸۴، بمبگذاری در سازمان مدیریت و برنامهریزی (سازمان برنامه و بودجه) خوزستان در سال ۸۴، عملیات بمبگذاری اداره مسکن و شهرسازی اهواز در سال ۸۴، بمبگذاری در اداره محیطزیست اهواز در سال ۸۴، بمبگذاری در خطوط انتقال نفت خوزستان، بمبگذاری در محور انتقال نفت اهواز-آبادان-ماهشهر، بمبگذاری در فرمانداری دزفول و آبادان در سال ۸۴، برنامهریزی برای بمبگذاری در دادگستری اهواز و حمله تروریستی به رژه نیروهای نظامی و انتظامی در ۳۱ شهریور ماه سال ۱۳۹۷ در اهواز اشاره کرد.
بمبگذاری در بانک سامان اهواز در سال ۸۴، حمله مسلحانه به تاسیسات پمپاژ آب در یکی از روستاهای شوشتر در سال ۸۸، ترور یکی از شهروندان در یکی از روستاهای شوشتر در سال ۸۸ و به رگبار بستن وی و به آتش کشیدن خودروی شخصی او از جمله دیگر اقدامات تروریستی است که این گروهک تروریستی به سرکردگی اسیود مرتکب شده است.
برگزاری دادگاه بین المللی حمله تروریستی ۳۱ شهریور ۹۷ اهواز
دادگاه بینالمللی حادثه تروریستی ۳۱ شهریور سال ۹۷ اهواز و رسیدگی به پرونده گروهک تروریستی حرکةالنضال، صبح روز ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ در مجتمع امام خمینی(ره) تهران به ریاست قاضی حسینزاده، رئیس شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی ویژه روابط بینالملل تهران، با حضور خواهان برگزار شد.
در این جلسه ۳۲ نفر از اعضای خانواده شهدای حادثه و همچنین ۳۳ نفر از مصدومین و مجروحین این حادثه با اعطای وکالت به وکیل پرونده در قالب ۲۴ فقره دادخواست، طرح دعوی علیه عاملان و مسببین این حادثه تروریستی را در مرجع قضایی ثبت کرده و پرونده این حادثه در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی روابط بینالملل تهران (شعبه ویژه رسیدگی کننده به پرونده دعاوی اتباع ایرانی علیه دولت آمریکا) مفتوح شده است.
در ابتدای جلسه قاضی حسینزاده گفت: حسب گزارشی که اجمالا واصل شد مطلع شدم که خانواده شهدا در این جلسه حضور پیدا کردند. جلسه شعبه ۵۵ دادگاه تهران دایر بر دادرسی حقوقی با دادخواهی دادخواهان و خانواده شهدا مظلوم حادثه تروریستی رژه اهواز در سال ۱۳۹۷ برگزار میشود.
وی افزود: این دادگاه به دادخواهی خانواده شهدای حادثه تروریستی مورخ ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ که منتهی به شهادت بالغ بر ۲۵ هموطن و جراحت بالغ بر ۷۰ نفر از حاضرین در رژه بود تشکیل شده است.
وکیل شکات نیز در این جلسه گفت: این پرونده ۳۶ خوانده دارد که ۴ نفر از آن اعضای گروهک تروریستی حرکةالنضال هستند و یکی از اعضا با نام حبیب فرجاللهچعب با رای صادره دادگاه انقلاب محکوم به اعدام شده است و سه نفر دیگر به نام حبیب بنگال و یعقوب نیسی در زندان مرکزی دانمارک و عیسی فاخر در زندان مرکزی هلند به سر میبرند. ۳۲ خوانده دیگر اشخاص حقیقی و حقوقی ایالات متحده آمریکا هستند؛ یعنی روسای جمهور وقت که در ایجاد و شکلگیری گروهک داعش نقش بهسزایی داشتند.