به گزارش نخیلات به نقل از ایسنا؛ دکتر عبدالعزیز فقهی در گفتوگو با این خبرگزاری، با اشاره به تاثیر اهدای پلاسما از سوی بهبودیافتگان بیماری برای دریافت پادتن ویروس کرونا، اظهار کرد: در شرایطی که واکسن یا درمان مشخصی برای بیماری کووید- ۱۹ وجود ندارد، از پلاسمای بهبودیافتگان استفاده میشود و نقش دارویی و واکسن را برای بیماران بعدی ایفا میکند.
وی افزود: اگر فردی به این بیماری مبتلا شود و یک ماه از بهبودی کامل وی سپری شده باشد، به شکرانه بازیابی سلامتی خود و برای کمک به نجات جان دیگر همنوعان، میتواند برای اهدای پلاسما اقدام کند.
فقهی گفت: در پلاسمای خون بهبودیافتگان، سپر دفاعی در برابر ویروس کرونا وجود دارد و با تزریق این پلاسما به بیماران مبتلا به کرونا، ایمنی آنها تقویت میشود. این پلاسما تنها در بدن بهبودیافتگان کرونا وجود دارد و باید از این فرصتی که خداوند به آنها داده استفاده کنند و دیگران را نجات دهند.
وی با اشاره به اینکه مبتلایان به کووید- ۱۹ که یک ماه از بهبودی کامل آنها سپری شده، میتوانند برای اهدای پلاسما اقدام کنند، بیان کرد: تاکنون بیش از ۷۰ بهبود یافته کرونا در خوزستان پلاسمای خود را اهدا کردهاند.
مدیرکل انتقال خون خوزستان گفت: از همه ادارات و روسای ادارات نیز میخواهیم در این زمینه اطلاعرسانی کنند تا افراد بیشتری از اثرگذاری این پلاسما اطلاع پیدا کنند. همچنین شهرداریها بیلبوردهایی در این زمینه اختصاص دهند.
وی با اشاره به وضعیت خوزستان در اهدای پلاسما، گفت: خوزستان رتبه چهار کشور را در بین استانهای دریافت کننده پلاسمای بهبودیافتگان کرونا دارد.
مدیرکل انتقال خون خوزستان با اشاره به نکاتی که باید قبل و بعد از اهدای پلاسما مورد توجه قرار بگیرد، گفت: اهداءکنندگان باید شب قبل از اهدای پلاسما حمام کنند. از مصرف مایعات الکلی پرهیز شود و از ۲۴ ساعت قبل از اهدا نیز تخممرغ و غذای چرب میل نشود. پس از اهدا نیز ۱۵ دقیقه استراحت لازم است. نوشیدنی و خوراکیهایی در اختیار اهداکنندگان قرار میگیرد که باید میل شود و تا چهار ساعت نیز به پوشش روی محل سوزن دست نزنند.
وی افزود: بعد از اهدا باید مایعات بیشتری نوشیده شود که ترجیحا چای و قهوه نباشد. اهداکنندگان پلاسما باید دستکم یک ساعت از کشیدن سیگار خودداری کنند و تا چهار ساعت بار سنگین حمل نکنند و روزی آرام را سپری کنند.
فقهی گفت: اهدای پلاسما عارضه خاصی به همراه ندارد. تنها در برخی افراد ممکن است خون مردگی محل سوزن، سرگیجه اندک، مور مور شدن صورت یا نوک انگشتان و واکنش حساسیتی روی دهد. با این وجود اهداکنندگان میتوانند در هر مرحلهای از ادامه همکاری با ما منصرف شوند اما فراموش نکنند که دلهای نگران بسیاری چشم انتظار همراهی آنها است.
وی بیان کرد: در صورتی که سطح پادتن در خون این افراد در حدی باشد که بتواند در مبتلایان تاثیر درمانی داشته باشد، ماهانه یک بار میتوانند برای اهدای پلاسما مراجعه کنند.
فقهی عنوان کرد: مرکز اهدای پلاسما در استان خوزستان در اهواز، امانیه، جنب بیمارستان رازی مستقر است.