
بعد از انتشار این خبر وزیر خارجه ایران دکتر ظریف نقشهای از قاره آفریقا در صفحه تویتر خود منتشر نمود که بازتاب وسیعی در شبکههای خبری و وسایل ارتباط جمعی داشت.
در نقشهای که دکتر ظریف منتشر کرده است منطقه صحرا و عیون به عنوان منطقهای مستقل ذکر گریده که پرچم جبهه پولیساریو (جبهه ملی آزادی منطقه ساقیه الحمراء و وادی الذهب) برآن نقش بسته است.
برخی از تحلیلگران این دو امر یعنی نشست گروهکهای تروریست ساکن اروپا در مغرب و انتشار نقشه جمهوری عربی دموکراتیک صحرا را مرتبط دانستند.
اقدام کشور مغرب به حمایت از گروهکهای تروریستی که رهبران آنان اکنون در اروپا به اتهام انجام عملیاتهای تروریستی و جاسوسی در حال محاکمه هستند به نيابت از ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی، در مقابل این کشور که از مشکلات سیاسی واقتصادی سنگینی رنج میبرد اوضاع جهنمیای را در منطقه ساقی حمرا و العیون اشغالی خواهد گشود و دستگاههای حکومتی مغرب باید به خوبی به این نکته توجه کنند که صحنه بین المللی عرصه مقابله به مثل است و هرگونه اقدام احمقانهای میتواند واکنش تند جمهوری اسلامی ایران را درپی داشته باشد.
روابط فیما بین هیچ دو کشور غیر همسایهای در جهان آنچه که روابط ایران و مغرب از بعد از انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ تا به حال شاهد آن بوده از عدم ثباتی که نتیجه دوعامل میراث پادشاهی و ثروت کشورهای خلیجی است را شاهد نبوده است.
خانواده سلطتنی حاکم در مغرب دائما از مشکل اقتصادی رنج میبرد و به همین دلیل و برای کسب رضایت سازمانهای غربی با حکومت شاه مخلوع ایران در قبل از انقلاب دارای روابط حسنهای بود و از وی کمکهای مالی دریافت مینمود و به همین دلیل، طبیعی است که با انقلاب ایران به مخالفت برخیزد.
مغرب یکی از حلقههای اصلی زنجیرهی دوستی کشورهای عربی و آمریکاست و از دیر زمان و با وجود تمام فریادهایی که برای قدس سرمیدهد مانند سایر اعضای این زنجیره یعنی کشورهای خلیجی که غرق در پرستش بت سرمایه داری (عمو سام) هستند با رژیم صهیونیستی رابطه دارد.
لازم به ذکر است که به همین دلیل مغرب در اتخاذ مواضع ددمنشانه بر علیه ملت مسلمان ایران با سایر اذناب آمریکا در منطقه شراکت دارد که به عنوان مثال میتوان به عملکرد این کشور در طول جنگی که هشت سال به طول انجامید اشاره کرد که همانگونه عمل کرد که باقی دست نشاندگان آمریکا و غرب در این زمینه عمل کردند.
مغرب مانند کشوری خلیجی با ایران برخورد کرده وبرحسب پولی که خلیجی ها در اختیارش میگذارند یک روز روابطش را با ایران قطع میکند و روزی دیگر این روابط را از سر میگیرد.
و چون مرز مشترکی با ایران ندارد و دارای تعارض حقیقی جغرافیایی یا تاریخی با این کشور نیست اموری واهی که به شوخی بیشتر شباهت دارند تا حقیقت را برای اختلاف با ایران دستاویز قرار میدهد. روزی نسبت به امنیت خلیج فارس اهتمام بخرج میدهد که مدعی است ایران امنیت آن را به خطر میاندازد!!! و روزی دیگر از جزایر سه گانه دفاع میکند و ان را متعلق به ایران نمیداند واین کلامی است که تعفن ثروت نفتی خلیجی ها که بین کشورهای مختلف پخش میکنند از آن بلند است.
جمهوری اسلامی در طول عمر مبارک ۴۱ ساله خود دست یاری و دوستی و محبت بسوی برادران عرب خود دراز کرده است اما با کمال تاسف موضعگیریهای این کشورها در قبال ایران که در دامن سیاست آمریکا پرورش یافته است بزرگترین مانع در راه برقراری روابط جمهوری اسلامی با برخی از برادران عرب بوده است.