اخباراقتصادی

عملیاتی شدن برنامه خرید حمایتی خرما در خوزستان

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت:برنامه خرید حمایتی خرما از نخل‌داران خوزستانی با هدف حمایت از بخش کشاورزی و جلوگیری احتمالی از ضرر و زیان بهره برداران محلی عملیاتی می‌شود.

This post is also available in: Arabic

به گزارش نخیلات، تورج نوروزی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:جهادکشاورزی به عنوان متولی بخش کشاورزی در استان، با مشارکت وهمراهی زیربخش‌های نظارتی، فنی، گیاه‌پزشکی و امور باغبانی و تعاون روستایی از تولیدکنندگان خرما حمایت می‌کند.
وی بیان کرد: هم‌اکنون ارتباط نزدیکی میان تولیدکنندگان، اتحادیه‌ها و کارگاه‌های بسته‌بندی در استان خوزستان وجود دارد که این نشان از همکاری، همدلی و اتحاد آنان برای دستیابی به شعار جهش تولید دارد.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان به اهمیت خرما در امنیت غذایی مردم و اینکه نخیلات شناسنامه استان محسوب می شود اشاره کرد و افزود:تولید مطلوب خرما می‌تواند زمینه‌ساز صادرات و ارزآوری برای کشور باشد.
وی گفت: حمایت از بخش خصوصی، اتحادیه‌ها و کارگاه‌داران برای ارتقای صادرات خرما در خوزستان از اهمیت خاصی برخوردار بوده و کمک به این قشر کمک به تولید خواهد بود.
نوروزی، بربرگزاری دوره‌های آموزشی برای بسته‌بندی و رعایت مسایل بهداشتی در خرید حمایتی خرما تاکید کرد.

تعاون روستایی خوزستان در یک سال اخیر برای حمایت از بخش کشاورزی ، خرید حمایتی و توافقی محصولاتی نظیر برنج و گوجه فرنگی را عملیاتی کرد.
برداشت خرما از نیمه دوم شهریور شروع و تا اواخر آبان ادامه می‌یابد.پیش بینی شده امسال حدود ۱۰۰ هزار تن انواع خرما در خوزستان تولید شود.
جهاد کشاورزی خوزستان پیش بینی کرده است امسال تولید خارک ، رطب و خرما در استان به ۲۳۰هزار تن برسد که در مقایسه با سال زراعی گذشته ۳۲درصد افزایش خواهد یافت.
در جریان جنگ تحمیلی ، بخش های زیادی از نخیلات حاشیه کارون ، اروندرود و بهمنشیر در خرمشهر ، آبادان و اروندکنار بر اثر آتشباری نظامیان متجاوز بعثی عراق از بین رفت و در سه دهه پس از جنگ تحمیلی نیز به دلیل خشکسالی و شور شدن رودخانه ‌ها در جنوب خوزستان نخیلات آسیب‌های مضاعفی را متحمل شدند.

آبادان ، اروندکنار ، خرمشهر ، بهبهان ، دشت آزادگان ، هویزه و شادگان از کانون‌های اصلی نخیلات خوزستان هستند.
استان خوزستان با ۱.۲ میلیون هکتار زمین زراعی و باغی و تولید سالانه ۱۷.۲میلیون تن محصولات زراعی ، باغی و دامی به ارزش ۲۹۰هزار میلیارد ریال از حیث میزان تولیدات و تنوع آن مقام نخست کشوری را دارا است.
گندم ، نیشکر ، خرما، مرکبات ، محصولات صیفی و جالیزی ، چغندر قند ، ذرت دانه‌ای و علوفه‌ای ، برنج ، جو و کلزا از مهمترین محصولات تولیدی خوزستان هستند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا