اخباراقتصادی

معاون جهادکشاورزی خوزستان:از توسعه کشت گیاهان دارویی حمایت می‌شود

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان گفت: ازتوسعه کشت گیاهان دارویی در نقاط مختلف استان به سبب ارزش افزوده بالای این بخش و اشتغال قابل توجه حمایت می‌شود.

تورج نوروزی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگارایرنا افزود: این حمایت‌ها شامل تامین نشا و نهال رایگان و یارانه‌دار، تامین و پرداخت تسهیلات بانکی برای ایجاد واحدهای تولیدی و ارائه مشاوره‌های فنی، خدماتی و ترویجی به کشاورزان است.
وی با اشاره به نقش مهم گیاهان دارویی در ایجاد اشتغال و تولید هر منطقه گفت: استان خوزستان نیز با دارا بودن شرایط و تنوع آب و هوایی و اکوسیستم متفاوت از جمله دشت‌ها، مزارع حاصلخیز و اراضی پر باران در بعضی از مناطق، زیستگاه مناسبی برای کشت گیاهان دارویی محسوب می‌شود.

تولید بیش از ۳۰ هزار تن انواع گیاهان دارویی در استان
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان تولید سالانه گیاهان دارویی در استان را ۳۰هزار تن عنوان کرد و افزود: سطح زیر کشت گیاهن دارویی در استان به ۱۴هزار هکتار رسیده است.
وی افزود: در زمان حاضر بیش از ۵۰ گونه انواع گیاهان دارویی در استان وجود دارد که از جمله آن می‌توان به رزماری، بومادران و اسطوخودوس اشاره کرد.
نوروزی اظهار داشت:با توسعه کشت گیاهان دارویی ضمن ایجاد اشتغال ، ثبات شغلی بیش از ۳۰ هزار نفر در استان فراهم می‌شود.
وی ایجاد زنجیره تولید ارزش گیاهان دارویی و کشت قراردادی این گیاهان از جمله برنامه‌های دیگر سازمان جهاد کشاورزی خوزستان عنوان کرد.
بیشترین سطح زیر کشت گیاهان دارویی در مناطق شوش، دزفول، اندیمشک، باغملک، ایذه و شوشتر وجود دارد.
استان خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۲میلیون تن به ارزش ۲۹۰هزار میلیارد ریال و عمل‌آوری ۱۳۸نوع محصول از نظر کمیت و تنوع تولیدات در جایگاه نخست کشوری قرار دارد.
کمبود کارخانه‌های فراوری ، بسته‌بندی و تبدیلی (واحدهای پایین دستی بخش کشاورزی ) و ناقص بودن زنجیره تولید تا مصرف ، مهمترین چالش بخش کشاورزی استان است.
نمونه بارز این نقیصه و چالش ، ارسال بیش از ۸۰درصد تولید چغندرقندپاییزی خوزستان به هفت کارخانه قند خارج از استان است که این مساله هزینه‌های زیادی را بر کشاورزان چغندرکار خوزستانی تحمیل کرد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا