نخیلات بررسی می کند: خوزستان، قربانی تروریسم/گزارشی از ۱۵ حادثه تروریستی تکفیری ها و تجزیه طلبان در خوزستان طی چهل سال گذشته
خوزستان همانند گنجی ست که همواره مورد رشک و دست اندازی شغالان و کفتارها بوده که نمی خواستند بپذیرند خوزستان و خوزستانی دردانه ی ایران است و هویت شیعی و ایرانی اش را با هیچ چیزی عوض نمی کند. بخاطر همین تعلق خاطر ایرانی – شیعی، خوزستان همواره زخم خورده تروریست های تجزیه طلب، ضد انقلاب و تکفیری بوده است. اما تلاش هایشان بی حاصل بوده و پس از چهل سال نه توانسته اند تپه ای را در خوزستان فتح کنند، و نه حتی برای مقطعی کوتاه همراهی مردم را داشته باشند.

This post is also available in: English
این دشمنان مردم خوزستان هرگاه نتوانستند با فعالیت های فکری و فرهنگی توفیقی در جلب توجه مردم داشته باشند، دست به انتقام کور زده و حوادث و جنایاتی را رقم زدند که برخی از آنان را مرور می کنیم. علت یکی قلمداد کردن تجزیه طلبان و تکفیری ها این است که تفکیک اقدامات تروریستی این دو گاه سخت است. چرا که همکاری گسترده شان سبب شده گاهی با فکر و دستور تجزیه طلبان و عوامل اجرایی تکفیری حوادث رخ دهد.
گروهک هاي الاحوازیه و تکفيري تحرکات اين گروه ها بسياري اوقات هم پوشاني داشته و گاه فقط با رويکردهاي جدايي طلبانه بوده. رويکردهاي تکفيري از دهه هشتاد بروز عملياتي پيدا کرد.تلاش براي بستن پالايشگاه آبادان در سال ۱۳۵۸، انفجارهاي مکرر خطوط انتقال نفت خوزستان در اوايل انقلاب توسط تروریست های جدایی طلب ، تيراندازيهاي شبانه، تهديد به ترور، آتش زدن بازار و غارت آن تنها بخشي از اقدامات گروهک موسوم به الاحوازیه در جهت ناامن کردن خوزستان در نخستين ماههاي پيروزي انقلاب اسلامي بود.
حمله مسلحانه به مردم خرمشهر
تلاش براي تسخير شهر، آتش زدن کشتي هاي بزرگ، پمپ بنزين ها و برخي مراکز مهم در خرداد ۱۳۵۸در اين حمله تروريستي، ۲۱ نفر شهيد و ۷۶ نفر زخمي شدند و به اين ترتيب، اين گروهک با به شهادت رساندن عدهاي از مردم و پاسداران، جنايت ديگري را در کارنامه سياه خود ثبت کردند.
حمله به مسجد جامع خرمشهر
حمله به مردمي که در اعتراض به جنايات تجزيه طلبان در مسجد جامع خرمشهر تحصن کرده بودند در ۲۹ خرداد ۱۳۵۸٫ روزنامه جمهوري اسلامي در شرح اين اقدام مي نويسند: «حدود ساعت ۴ و نيم صبح بود که صداي شليک گلولههاي پي در پي مردمي را که در مسجد بخواب رفته بودند وحشتزده بيدار کرد. پس از مدتي صداي گلولههايي از سوي شهرباني که مورد حمله تروریست ها قرارگرفته بود وضع شهر را کاملا متشنج کرد. مجددا مسجد با کوکتل مولوتوف و مسلسل از سوي يک پيکان سفيد رنگ مورد حمله قرار گرفت. قابل توجه است که در اين لحظه ناگهان چندين نقطه حساس شهر مانند انبارها و پمب بنزينها و مغازههاي بزرگ مورد آتشسوزي و حمله مهاجمان قرار گرفت… پس از مدتي مسجد محل تجمع مردمي قرار گرفت که سراسيمه تقاضاي کمک ميکردند….»
حمله به مردم و غيرنظاميان، ترورهاي کور و جنايتهايي از اين قبيل، يکي از شيوههاي گروهک الاحوازیه بود که ماهيت ضد مردمي را نشان ميداد.
حمله به مراسم شهادت يک پاسدار در خرمشهر
در ۲۴ تيرماه ۱۳۵۸حمله به مراسم سومين روز شهادت يکي از پاسداران به نام انوشيروان رضايي در مسجد جامع خرمشهر يکي ديگر از جنايتهاي گروهک موسوم به الاحوازیه بود که البته منجر به ختم غائله آنها در جنوب خوزستان شد. مردم براي شرکت در مراسم شهيد در مسجد جامع جمع شدند که گروهکهاي تجزيه طلب با نارنجک به مردم و نمازگزاران حمله ور شدند. عده زيادي مجروح شدند و مردم با شعار «اللهاکبر» به خيابان ريختند. تيراندازي شديدي آغاز شد و خون مردم بيگناه همه جا را سرخ کرده بود. از پشتبامها به مردم تيراندازي مي کردند. بر اثر اين حمله ۷ تن شهيد و حدود ۶۰ نفر زخمي شدند.
پس از اين حادثه، شدت عمل نهادهاي انقلابي و مردمي براي مقابله با توطئههاي آنها بيش از پيش شد و در اقداماتي هماهنگ نقشههاي اين گروههاي تجزيهطلب و حاميان غربي و عربياش نقش بر آب شد اما جنايتهاي تروريستي اين گروهک تجزيه طلب در حافظه تاريخي مردم خوزستان و ملت ايران ثبت و ضبط شد.
تيراندازي به ايست بازرسي در اهواز
۲۶ فروردين ۱۳۸۴ دو راکب موتورسوار با نزديکشدن به محل ايست و بازرسي بهسوي مأموران شليک کردند. در اين تيراندازي يکي از مأموران نيروي انتظامي و يکي از عابرين پياده بهشهادت رسيدند و ۲ نفر از مأموران و يک عابر هم زخمي شدند. واحد مرکزي خبر ايران در تاريخ يک ارديبهشت ۸۴ دستگيري اين افراد را اعلام کرد. چند شب پس از اين دستگيريها در کوت عبدالله ۲۰ دقيقه تيراندازي هوايي از سوي تظاهرکنندگان در يک تجمع اتفاق افتاد.
بمب گذاري هاي سال ۱۳۸۴ در اهواز
تشکيلات تروريستي تجزيه طلب، از شهريور تا آبان ماه ۱۳۸۴ اقدام به بمب گذاري در فرمانداري اهواز، سازمان مديريت و برنامه ريزي، سازمان مسکن وشهرسازي، شرکت طرح توسعه نيشکر خوزستان، چاه شماره ۱۷۹ نفت، دو محل از خطوط لوله ورودي و خروجي منتهي به چاه ۱۷۹، خطوط لوله نفت آبادان، اداره کل منابع طبيعي استان خوزستان، بانک سامان منطقه کيان پارس، شرکت توسعه نيشکر و صنايع جانبي استان، فرمانداري هاي آبادان و دزفول نمودند.
در اثر اين عمليات ها تعداد ۱۴ نفر از هموطنان مظلوم و بي گناه شهيد و بيش از ۱۵۰ نفر نيز زخمي شدند و خسارات مالي بسيار هنگفتي نيز به اماکن دولتي و خصوصي وارد شد.
بمب گذاري ۲۳ مهرماه ۱۳۸۴ – خيابان نادري اهواز
از ديگر جنايات اين گروه بمب گذاري ۲۳ مهر در خيابان نادري در ماه رمضان و در شلوغ ترين زمان ممکن، ساعتي پيش از اذان مغرب، بود که به کشته شدن ۶ نفر و مجروح شدن بيش از ۱۰۰ تن انجاميد. اوج بي شرمي و بي رحمي اين گروه آنجا بود که ابتدا يک بمب صوتي و هنگامي که مردم در محل جمع شدند بمب اصلي منفجر شد. در بين کشته شدگان و زخمي ها تعداد زيادي از هم وطنان عرب نيز وجود داشت که اين گروهک تجزيه طلب ادعاي دفاع از حقوق عرب مي کرد!
نکته جالب ماجرا آنجاست که سايت وابسته به شبکه سعودي العربيه به گونه اي حادثه تروريستي اهواز را مورد پوشش خبري قرار داده که حمايت تلويحي آن از عوامل تروريستي را آشکار مي سازد. اين شبکه سعودي به جاي «حادثه تروريستي» از «حمله مسلحانه» استفاده کرده است.
حمله به چادر نيروي انتظامي در حميديه
در ۱۲ فروردين ماه ۱۳۹۴ نيز همين گروه تروريستي با حمله به يک چادر نيروي انتظامي در پارک گمبوعه شهرستان حميديه سه نفر از ماموران انتظامي را شهيد و ۲ نفر را زخمي کردند که تمامي عوامل اين حادثه نيز دستگير شدند.
حمله تروريستي به موکب عزاي حسيني در صفي آباد دزفول
در حمله يک گروه تروريستي به دسته عزاداري در شامگاه ۲۳ مهرماه سال ۱۳۹۴ در صفي آباد دزفول ۲ نفر کشته و ۳ نفر زخمي شده بودند. کمي بعد تروريست ها دستگير و به دار مجازات آويخته شدند.
حمله به يک کلانتري در اهواز
تروريست ها در روز دوشنبه ۲۵ ارديبهشت ماه ۹۶ به کلانتري ۲۲ اهواز حمله کردند و ۲ نفر از کارکنان نيروي انتظامي را به شهادت رساند. در کمتر از ۴۸ ساعت با تعقيب و پيگيري نيروهاي اطلاعات سپاه حضرت ولي عصر(عج) خوزستان اين عوامل تروريستي در هنگام خروج از مرز در يک درگيري دستگير و تحويل مقامات شدند.

حمله به حوزه علميه در اهواز
تيراندازي شبانه به دو حوزه علميه فروردين ۱۳۹۷ حمله تروريست هاي وابسته به شبکه ماهواره اي احوازنا در نيمه شب با صورت هايي پوشيده، اقدام به تيراندازي با اسلحه گرم و پرتاب بطري هاي بنزين به سمت درب مدرسه علميه امام حسين(عليه السلام) منطقه کوي علوي اهواز کردند. در اين حادثه هيچ کس آسيب نديد. مشابه اين اتفاق براي حوزه علميه الغدير فاز يک نيز تکرار شد.
تيراندازي به خودرو گشت پليس در ماهشهر
بامداد شنبه هفتم بهمن ماه ۱۳۹۷ اين افراد در بلوار آيت الله خامنه اي بندرامام خميني(ره) شهرستان ماهشهر خودرو گشت کلانتري ۱۳ اين شهرستان را با سلاح کلاشينکف مورد هدف قرار دادند. در اين حادثه يک مامور وظيفه به نام محمد رضا رفيعي نسب در همان محل به شهادت رسيد و ستوان يکم الله نظر صفري نيز پس از انتقال به بيمارستان حاج معرفي ماهشهر ، به دليل شدت جراحات وارده به درجه رفيع شهادت نائل آمد.
بعد از مدت کوتاهی تروريست ها دستگير و در تحقیقات، به چندین عملیات کور تروریستی در سطح استان خوزستان، شهادت دو بسیجی در ۲۱ آبان ماه ۱۳۹۷ در شهرستان آبادان و منفجر کردن ایستگاه تقلیل گاز شهر خرمشهر با هدف ایجاد نا امنی در سطح استان اعتراف کردند. گروهک تروريستي با عنوان «حرکه النضال العربي لتحرير الاحواز» مسئوليت اين عمليات تروريستي را به عهده گرفته بود.
ترور شيخ صيمري امام جماعت کوي علوي اهواز
حجتالاسلام شيخ« هشام صيمري»، امام جماعت مسجد حضرت فاطمه الزهرا(س) واقع در كوي علوي اهواز، شامگاه سوم تيرماه ۱۳۸۶ ، بر اثر اصابت گلوله افراد ناشناس در مقابل منزل خود به شهادت رسيد. حجت الاسلام شيخ هشام صيمري يکي از پيشگامان ترويج فرهنگ اسلامي بود که براي از بين بردن شبهات در اين عرصه فعاليتهاي بي شماري ميکرد، او به سبب مبارزه با فرقه ضاله وهابيت و تبيين حقانيت اهل بيت (ع) و همچنين مبارزه با گروهکهاي ضد انقلاب مورد خشم تجزيه طلبان تروريست قرار گرفت و سرانجام توسط آنان به شهادت رسيد.
ترور رئيس شوراي اسلامي روستاي گوريه شهرستان شوشتر
سيد طاهر موسوي رئيس و عضو شوراي اسلامي روستاي گوريه شهرستان شوشتر يکي از پيشگامان خدمت رسانی به مردم منطقه بود که شامگاه ۲۸ آذرماه ۱۳۸۷ ، شب هنگام در حين استراحت در منزل و در جلوي ديدگان همسر و فرزندانش مورد اصابت گلوله از سوي عناصر تروريست و تجزيه طلب موسوم به گروهک تروريستي حرکه النضال العربي شاخه نظامي آل عمران قرار گرفته و به شهادت رسيده است. سپس با آتش زدن خودروی پارک شده در منزل محل را ترک نموده که انجام این عمل تروریستی در آن ساعت شب باعث وحشت خانواده مقتول گردیده که تا مدت ها دچار بیماری اعصاب و روان شده بودند.
حمله تروريستي در شهر شيبان و شهادت دو بسيجي
۱۸ ارديبهشت ۹۷، يک نفر با انگيزه تروريستي به يکي از حوزه هاي بسيج شهري شيبان در شهرستان باوي حمله ور شده و چند نفر را زخمي کرد که منجر به شهادت دو بسيجي شد. نيروهاي انتظامي در کمتر از ده ساعت قاتل را دستگير و چندين آلت قتاله و اسلحه از وي کشف و ضبط کردند.
حمله تروريستي به رژه اهواز
صبح روز ۳۱ شهريور ۹۷، در مراسم رژه نيروهاي مسلح اهواز، پنج مرد مسلح از پشت جايگاه وارد محوطه شده و شروع به تيراندازي به مردم، نظاميان و مسئولين کردند. در اين حمله ۲۳ نفر از هموطنانمان از جمله يک کودک ۵ ساله شهيد و ۶۰ نفر زخمي شدند. اين حمله توسط عناصر تکفيري داعش و با هماهنگي گروهک تجزيه طلب الاحوازيه و حمايت حکام سعودي و اماراتي صورت گرفت. سپاه خيلي زود در حمله موشکي ضربت محرم به مواضع داعش، انتقام اين جنايت را گرفت و جمعي از سران داعش را به هلاکت رساند.
چه کسانی پشتیبان تروریست ها هستند؟
با نگاهي اجمالي به تاريخ استان خوزستان مشخص خواهد شد که همواره موقعيت ژئوپلتيکي و ژئواستراتژيکي، خاک حاصلخيز و… آن مورد طمع استعمارگران و همسايگان بوده است و سرويسهاي اطلاعاتي اين کشورها در راستاي پيشبرد اهداف استعماري خود ايجاد انشقاق قوميتي، اختلافات مذهبي و تشديد ناامني را با هدف و غايت تجزيه و استقلال خوزستان در دستور کار قرار داده و ضمن حمايت مالي و معنوي از عناصر متواري و تشکلهاي تجزيهطلب مقيم در کشورهاي خود، همواره يک جهت اصلي بحرانهاي قومي و مذهبي اين استان متوجه آنان بوده که حاکي از بهرهبرداري آنان از پتانسيل بالقوه و بالفعل عناصر متواري و تشکلهاي مقيم و جريانسازي توسط وابستگان آنان در داخل دارد.
وجه اشتراک اساسي و عميق عربهاي خوزستان با جمهوري اسلامي ايران علاوهبر ايرانيبودنشان، شيعهبودن آنها و اشتراک در مذهب است و از طرفي اين مذهب وجه افتراق با حکومتهاي کشورهاي عربي منطقه است و کشورهاي عربي نيز حاضر به تشکيل يک دولت مستقل شيعي عربي در کنار خود نيستند؛ لذا راهکار تغيير مذهب را به گروههاي تجزيهطلب ارائه دادند.
حقايق بهدستآمده مبين آن بود که قومگرايان افراطي براي کسب حمايت مالي و معنوي کشورهاي عربي منطقه و رويکارآوردن يک حکومت سنيمذهب متمايل به آنان در استان خوزستان، تحرکات خود را پس از پايان جنگ تحميلي آغاز کردند.
ترويج وهابيگري با هدف ايجاد شکاف و گسست مذهبي بين قوميتهاي استان، در دهه هفتاد در ادامه ساير فعاليتهاي قومگرايانه و تجزيهطلبانه گروهکهاي عرب معاند شکل گرفته است که مشخصاً با پشتيباني برخي از سرويسهاي اطلاعاتي، بهويژه سرويسهاي اطلاعاتي کشورهاي عربي در حوزه خليجفارس – عربستان سعودي و امارات – صورت ميگيرد و اوج آن در سالهاي اخير نمود و ظهور جدي و تأملبرانگيزي يافته است.
بهدنبال وقوع حوادث و ناآراميهاي فروردين ۱۳۸۴ حقايق و مستندات روشن و شفافي بهدست آمد که حاکي از فعاليتهاي گسترده اطلاعاتي برخي از کشورهاي عربي و حمايت آنان از تجزيهطلبان، با هدف تغيير مذهب تشيع در استان خوزستان در طي سالهاي قبل از شکلگيري اين بحران بوده است.
گروهک «الاحوازيه» نام عامي براي گروهکهاي تروريستي تجزيهطلب در خوزستان است که ادعاي جدا کردن و استقلال خوزستان از ايران را با عمليات مسلحانه و تروريستي دارند. معروفترين اين گروهها شامل حرکه النضال العربي لتحريرالاحواز، جبهه العربيه لتحرير الاجواز و حزب النهضه العربي لتحرير الاحواز هستند. محل استقرار اعضاي اين گروهک ها کشورهاي هلند، دانمارک، انگلستان و کانادا مي باشد.
تجزيه طلبان وهابي الاحوازيه در انگلستان و در شهر لندن هم دفتر دارند و در تشکيلات رهبري کننده آنها انجمن دوستي ايران و انگليس وجود دارد و با سناريوي طراحي شده انگليسي درصدد هستند که بخشهايي از خوزستان را تجزيه کنند و در همين رابطه، تحرکاتي را در جنوب ايران آغاز و درگيري هاي مسلحانه اي را ايجاد کرده اند.
اين تجزيه طلبان که خود را بنام «الاحوازي» معرفي کرده اند با تمسک به قوم گرايي عربي که امروزه توسط انگلستان و امريکا براي ايجاد تفرقه در کشورهاي جبهه مقاومت رواج داده شده است اعتقاد دارند که از سال ۱۹۲۵ ميلادي، فارسها منطقه الاحواز را اشغال کرده و اکنون فارسها بايستي به اشغال اهواز پايان دهند.
شاخه تروريستي اين گروهک گردانهاي محي الدين آل ناصر نام دارد و سايتي به نام «احوازنا. نت» فعاليتهاي آن را پوشش مي دهد که بارها فیلم آتشافروزی عوامل این گروه در شعبههای مختلف بانکها در اهواز و شهرهای اطرافش را منتشر کرده و مسئولیت آنها را به عهده گرفته است.
نام رهبر اين گروه «حبيب نبگان» ساکن دانمارک و در حال حاضر به اتهام جاسوسی برای عربستان سعودی دربازداشت است.
بيشتر اعضاي اين گروهک که از دو خانواده نيسي و نبگان هستند در هلند، دانمارک و سوئد ساکن هستند.
چند تن از اعضاي اين گروهک که بيشتر از دو خانواده موسوم به نيسي و نبگان هستند در کشورهاي دانمارک، سوئد و هلند پناهندگي اخذ نمودند.
طبق اخبار منتشر شده در دو دهه ي اخير بيش از ده ها ميليون دلار کمک هاي نقدي (غير از کمک هاي لجستيکي، تجهيزاتي، اقامتي و…) از سوي آمريکا، انگليس، دانمارک، هلند، کويت، عربستان سعودي، قطر، ترکيه و استراليا به گروهک هاي تروريستي موسوم به الاحوازي پرداخت گرديده است.
دانيل برت مردي انگليسي با سوابقي مرموز و ناشناخته است، گفته شده است که اين شخص مسئول و راهنماي رسانه اي و مشاور تبليغاتي گروهک هاي تروريستي الاحوازي است.
بعضي از اين گروهک ها با اسرائيل ارتباط گسترده اي دارند. بطوريکه بعضي اعضايشان در خارج کشور به عنوان مامورهاي وِيژه سازمانهاي موساد و سيا معروفند، مانند «جبهه دمکراتيک ملي احواز».