اخبارسرگذشت قربانیان ترورسیاسی

پشت پرده ترور دانشمندان هسته‌ای جمهوری اسلامی

هدف اصلی این اقدامات تروریستی، متوقف و یا کند کردن برنامه هسته‌ای ایران است. جان کلاسر در مقاله‌ای در 4 نوامبر 2011 در این باره اظهار کرد: «امریکا برای متوقف نمودن برنامه هسته‌ای ایران به چند اقدام متوسل شده است: بهره‌گیری از تروریسم سایبر، کشتن هدفمند دانشمندان ایرانی، محاصره مالی و جنگ نیابتی.»

ترور دانشمندان هسته‌ای ایران اقدام رذیلانه‌ای است که هدفی جز توقف پیشرفت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران ندارد. با وجود اینکه جمهوری اسلامی بارها بر استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای تاکید کرده است، کشورهای غربی به منظور مهار پیشرفت ایران در این حوزه، اقدامات متعددی از اقدامات سیاسی تا جاسوسی و ترور- انجام داده‌اند. اخیرا نیز یکی دیگر از دانشمندان هسته‌ای ایران یعنی شهید محسن فخری‌زاده طی یک عملیات تروریستی به شهادت رسید. بدون شک پشت پرده ترور دانشمندان هسته‌ای ایران، شبکه‌های اطلاعاتی و جاسوسی کشورهای غربی قرار دارند.

هدف اصلی این اقدامات تروریستی، متوقف و یا کند کردن برنامه هسته‌ای ایران است. جان کلاسر در مقاله‌ای در ۴ نوامبر ۲۰۱۱ در این باره اظهار کرد: «امریکا برای متوقف نمودن برنامه هسته‌ای ایران به چند اقدام متوسل شده است: بهره‌گیری از تروریسم سایبر، کشتن هدفمند دانشمندان ایرانی، محاصره مالی و جنگ نیابتی.» پاتریک کلاسون دبیر ابتکار امنیتی ایران در بنیاد واشنگتن هم ترور دانشمندان هسته‌ای ایران را یکی از راه‌های مقابله با ایران دانست و گفت: «ترور راهی است که در پیش‌رو قرار دارد.» روزنامه ایندیپندنت نیز در یکی از تحلیل‌های خود در این‌باره نوشت: «ترورهای اخیر در ایران بخشی از تلاش‌های بی‌پایان جامعه اطلاعاتی اسرائیل همراه با همتایان غربی آن از جمله ام.آی.۶ و سیا برای مختل کردن یا به تاخیر انداختن و در صورت امکان بازداشتن ایران از تحقق هدفش در دستیابی به اهداف هسته‌ای‌اش است.»

جان ساورز رئیس سازمان اطلاعات سری بریتانیا (ام آی ۶) تقریبا یک ماه قبل از ترور دانشمند شهید دکتر شهریاری، با اشاره به برنامه‌های علمی و فناوری ایران، دیپلماسی را برای توقف این برنامه ناکافی دانسته و به صراحت بر لزوم روی آوردن به فعالیت‌های جاسوسی و اطلاعاتی برای مقابله با ایران تاکید کرده بود. ساورز مدعی شده بود: «نمی‌توان روند فعالیت‌ها و پیشرفت‌های علمی ایران را تنها با دیپلماسی مرسوم متوقف کرد. ما به عملیات‌های اطلاعاتی و امنیتی نیاز داریم تا در روند دستیابی ایران به فناوری‌های نوین ایجاد مشکل کنیم.»

موضوع ایران برای انگلیس آنقدر اهمیت داشت که رئیس دستگاه جاسوسی انگلیس را وادار کند تا برای اولین‌بار در صد سال اخیر در نشستی با برخی از مسئولین مطبوعات حاضر شده و از لزوم تغییر شیوه مذاکره با ایران به شیوه «دیپلماسی اطلاعاتی» سخن بگوید. این سخنان رسما به معنای چراغ سبز برای ترور دانشمندان ایرانی بود. به‌گونه‌ای که اطلاعات انگلیسی همراه با تیم‌های ترور اسرائیلی منجر به ترور دانشمندان هسته‌ای ایران شد.

نقش دستگاه‌های اطلاعاتی و جاسوسی انگلیس و آمریکا و رژیم صهیونیستی در پشت پرده این ترورها انکار ناشدنی است اما تاریخ نشان داده که این اقدامات تروریستی، پیشرفت هسته‌ای جمهوری اسلامی را هرگز متوقف نکرده است.

منبع: نقش انگلیس در پرونده هسته‌ای ایران، تهران: مرکز اسناد انقلاب اسلامی، صص ۲۴۸ و ۲۴۹

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا