معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان روز دوشنبه در آیین گشایش این نمایشگاه بیان کرد: در استان خوزستان حدود ۲ هزار واحد صنعتی وجود دارد که ۱۰ درصد از این واحدها، بیش از ۹۰ درصد سرمایهگذاریها را به خود اختصاص دادهاند. سید نوراله حسنزاده افزود: عمدهی سرمایهگذاریها در خوزستان در صنایع مادر و بزرگ اتفاق افتاده است و صنایع پتروشیمی بیش از ۴۰ درصد سرمایهگذاری را در خوزستان به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: در استان خوزستان بیش از ۴۰۰ واحد قطعهساز وجود دارد که بخش زیادی از این واحدها در دوران تحریم شکل گرفته است.
حسنزاده با بیان اینکه واحدهای کوچک، متوسط و پایین دستی باید بر اساس نیازهای واقعی منطقه شکل بگیرند افزود: نخستین شرط تشکیل واحدهای کوچک و بزرگ، بازار کالای تولیدی آن است.
اختصاص سه هزار هکتار برای احداث شهرک تخصصی صنایع پایین دستی
وی خواستار برگزاری مستمر این نمایشگاهها در منطقه شد و گفت: با توجه به اینکه سرمایهگذاری زیادی در صنایع پتروشیمی و صنایع مادر اتفاق افتاده، در سال ۹۴ به وزارت نفت پیشنهاد احداث شهرک تخصصی صنایع پایین دستی و میانی در خوزستان ارایه شد.
وی افزود: این پیشنهاد از سوی وزارت نفت پذیرفته شد و این شهرک به عنوان شهرک صنایع پایین دست امیدیه تصویب شد، اما در نظر داشتیم این شهرک در حدفاصل منطقه ویژهی اقتصادی پتروشیمی فعلی به سمت امیدیه یا هندیجان و در نخستین نقطهای که محیط زیست و منابع طبیعی مجوز آن را صادر کنند، احداث شود.
حسنزاده بیان کرد: اکنون این فرصت فراهم است و برای احداث این شهرک سه هزار هکتار از سوی دولت تصویب شده و دولت مکلف است زیرساختها را تا ورودی این شهرک فراهم کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان در ادامه خواستار استقرار منابع مالی صنایع پتروشیمی در منطقه شد و افزود: با توجه به اینکه بانکها بر اساس منابع، تسهیلات ارایه میکنند، در صورت استقرار منابع مالی پتروشیمیها در منطقه، بانکها توانمند شده و تحول خوبی در منطقه ایجاد میشود.
ایرنا