قاسم سلیمانی دشتکی عصر یکشنبه در نشست کارگروه تخصصی خرما در استانداری خوزستان بیان کرد: از مهمترین چالشهای پیش رو به منظور تداوم خرید توافقی خرما در خوزستان ، وجود ۱۰ هزار تن خرمای خریداری شده از پارسال در انبار اعضای اتحادیه خشکبار است.
وی ادامهداد: به گفته اعضای این اتحادیه، وجود این میزان خرما در انبارها، باعث کاهش قدرت نقدینگی خریداران محصول امسال شده است.
استاندار خوزستان اضافهکرد: این حجم از خرمای خریداری شده از پارسال، بدون متقاضی در انبار واحدهای فرآوری و بسته بندی باقی مانده است.
سلیمانی دشتکی با اشاره به اینکه خوزستان در آستانه برداشت محصول خرمای امسال است گفت: بهمنظور تعیین تکلیف در خصوص نحوه ورود واحدهای فرآوری و بستهبندی خرما به موضوع خرید توافقی، با مقامات وزارت جهادکشاورزی مذاکره جدی صورت گرفته است.
وی ادامهداد: اعضای اتحادیه خشکبار بدون دریافت مشوق دولتی و تسهیلات ارزان قیمت تمایلی برای مشارکت در خرید توافقی ندارند، لذا به همین منظور تسهیلات ارزان قیمت با نرخ چهار درصد از سوی استان و سازمان تعاون روستایی کشور پیشنهاد شده است.
استاندار خوزستان افزود: در صورت موافقت شورای ملی قیمتگذاری محصولات کشاورزی، اعضای اتحادیه خشکبار در خوزسان میتوانند نسبت به دریافت تسهیلات ارزان قیمت مشروط به تایید سازمان جهادکشاورزی اقدام کنند.
قیمت خرید توافقی خرما تعیین تکلیف شود
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز با بیان اینکه مشوقهای پیشنهادی سازمان تعاون روستایی کشور دربرگیرنده خریداران است گفت: پیشنهاد میشود بهمنظور تسریع در فرآیند خرید خرما، قیمت خرید توافقی این محصول در استان خوزستان هرچه زودتر تعیین تکلیف شود.
شهلا عموری افزود: امسال محصول خرما نسبت به سالهای گذشته افزایش بیشتری دارد و به همین دلیل تولیدکنندگان درخواست دارند که خرما با قیمت منطقی از آنها خریداری شود.
وی ادامهداد: انتظار میرود با مذاکراتی که صورت میگیرد، هرچه زودتر قیمت توافقی خرید خرمای امسال خوزستان تعیین تکلیف شود تا از این طریق نیز صادرکنندگان بتوانند از مشوق دولتی برای پرداخت طلب نخلداران نیز بهرهمند شوند.
بر اساس این گزارش، قیمت توافقی سال ۱۳۹۹ برای خرید هرکیلوگرم خرما از نخلداران خوزستان ۷۳ هزار ریال بود اما امسال هنوز در خصوص قیمت نهایی این محصول توافقی بین نخلداران و اعضای اتحادیه خشکبار صورت نگرفته است.
استان خوزستان به عنوان دومین تولیدکننده خرمای کشور، ۴۲ هزار هکتار نخیلات دارد و تعداد بهره برداران از این نخلستانها بیش از ۴۰ هزار نفر هستند. متوسط خرید خرمای صادراتی استان خوزستان سالانه ۹۰ هزارتن است که ارزش تقریبی آن ۱۰۰ میلیون دلار است.
ایرنا