یادداشت

بررسی روند چند ساله اخیر گروهک‌های جدایی‌طلب خوزستان

همیشه همین بوده؛ تروریست‌ها برای پا گرفتن و ادامه حیات به ارتزاق از قدرت‌ها و حکومت‌های در سایه نیاز دارند. همیشه همین روش بوده؛ تضمین پرداخت کمک در ازای ایجاد ناامنی، ترور، ایجاد آشوب و… . همیشه این مرام بوده؛ تروریست‌ها یا قصد حکومت دارند، یا برای حکومت‌های خارجی پادویی می‌کنند یا تلاش می‌کنند خود را آلترناتیو نشان بدهند و از قِبَل این نمایش به آب و نانی برسند و خودی نشان بدهند. زیست تروریست‌ها و رشد و نمو آنها در ایجاد، رشد و توسعه بحران است. مفاهمه، تعامل و گفتگو در مرام آنها هیچ جایی ندارد. آنها زبان اسلحه می‌فهمند و بمب و جلیقه انفجاری. لبخندهای آنها، گفتگوهایشان، ژست‌های مردم دوستی و هر آنچه رنگ و بوی مهربانی بدهد را فقط برای حامیان خود ارزانی می‌کنند. آنها هیچ ابایی ندارند بگویند می‌خواهیم بخشی از کشور را تجزیه و کشوری جدید بسازیم؛ خواه در ایران و گروه تروریست ریگی و جدایی‌طلبان جنوب یا غرب کشور باشد یا در هر کجای دیگر دنیا.

در تاریخ معارصر ایران مردم هیچ گاه از گزند و آسیب تروریست‌ها در امان نبوده‌اند؛ تروریست‌هایی که به نام ملت اما به کام قدرت‌های خاص منطقه‌ای یا فرامنطقه‌ای تلاشی مذبوحانه برای ضربه زدن به مردم را در دستور کار دارند. اگر جنبش تجزیه‌طلب خوزستان را نامی عام برای گروهک‌های تروریستی تجزیه‌طلب بدانیم، باید گفت معروف‌ترین این گروه‌ها عبارتند از: «حرکه النضال العربی لتحریرالاحواز»، «جبهه العربیه لتحریر الاحواز» و «حزب النهضه العربی لتحریر الاحواز». از این میان اما بزرگ‌ترین و خشن‌ترینِ آنها یعنی «حرکه النضال العربی لتحریر الاحواز» بیش از همه حائز اهمیت است و عمدتا از این گروهک تحت عنوان الحوازی یاد می‌شود. تروریست‌های جدایی طلب حرکه النضال العربی لتحریرالاحواز یا همان جنبش عربی آزادی بخش اهواز، به همراه چند گروهک جدایی‌طلب دیگر که داعیه دفاع از مردم جنوب و ایجاد کشور عربستان در دل ایران را دارند نیز برای رسیدن به مطامع پلید خود از هیچ کوششی فروگذار نکرده و نمی‌کنند. آنها با دلارهای دولت عربستان سعودی و با جا و مکان دانمارک، سوئد و هلند به حیات خود ادامه می‌دهند و از هیچ اقدام تروریستی نیز ابایی ندارند. آنها معتقدند باید تا نابودی کامل فارس‌ها و حکومت جمهوری اسلامی تلاش کرد و باید این اقدام را با تجزیه ایران آغاز کرد. برای آنها که از دلارهای نفتی عربستان و کمک‌ها آمریکا فربه می‌شوند، خلیج فارس معنایی ندارد و همواره در محاورات و مناسبات سیاسی خود واژه جعلی خلیج ع.ر.ب.ی معنا و مفهوم دارد. بمب‌گذاری‌های سال ۸۴ در اهواز که با شهادت تعدادی از هموطنان همراه بود، تنها یکی از اقدامات تروریستی آن‌ها است. سلسله اقدامات تروریستی آنها در دستگاه‌ها و ادرات خوزستان برای بمب‌گذاری و انفجار، برای ناامن جلوه دادن این استان هنوز از حافظه ملت پاک نشده است. علی عفراوی متهم اصلی این بمب‌گذاری‌ها در اعترافاتش که از تلویزیون خوزستان پخش شد، ارتباط با طاهر آل نعمه در کانادا، موسوی در حزب النهضه و ابوبشار، محمود احمد، رئیس جبهه دموکراتیک خلق عرب در انگلیس را عامل تحریک به انجام این جنایات تروریستی اعلام کرده بود.

پس از انجام این عملیات‌های تروریستی با اقدامات نیروهای امنیتی تعدادی از اعضای این گروه بازداشت شدند و ۷ نفر از اعضای اصلی آن به نام‌های حبیب نبگان، احمد نیسی، هانی نیسی، حاتم نیسی، یعقوب نیسی، عادل نیسی، حبیب فرج‌الله چعب به خارج از کشور متواری و در کشورهای هلند، دانمارک و سوئد مستقر شدند. در حال حاضر این افراد در برخی از تجمع‌های تجزیه‌طلبانه در خارج از کشور شرکت دارند و هنوز دست از اقدامات کور و مسلحانه خود برنداشته است.

تشت رسوایی گروهک جدایی‌طلب

اگر چه هیچ محقق و رسانه‌ای نیست که ارتباط مالی آن‌ها با دولت عربستان سعودی را منکر شود اما آنها ترجیح می‌دهند همواره خود را مستقل معرفی کرده و جوری وانمود کنند که هزینه تشکیلاتی آنها از طریق کمک‌های مردم خوزستان تأمین می‌شود. ابعاد وابستگی فکری و مالی این گروهک به رژیم سعودی، بسیار بیشتر از حمایت‌های مالی و دارای زوایای پنهان فراوانی است؛ درست زمانی که میلیون‌ها مسلمان برای انجام اعمال حج در مکه بودند، ملک سلمان برای شمار زیادی از میهمانان ویژه، ضیافتی برگزار کرده بود و در لیست میهمانان ویژه سال ۲۰۱۶، نام یعقوب نیسی یکی از سران این گروه نیز به چشم می‌خورد. دو سال قبل نیز یک روزنامه‌نگار هلندی به نام سباستین استرین جتوف با انتشار گزارشی در روزنامه پولتیکن به نقد این دیدار و نتایج آن پرداخت و نوشت؛ «مردی که عینک بر چشم دارد، یعقوب نیسی، سخنگوی گروه در دانمارک است. دولت ایران گروهک حرکه النضال را به عنوان گروهکی تروریستی که توسط عربستان سعودی حمایت می‌شود، اعلام کرده است. یعقوب نیسی در میان برخی از مدعوین ویژه به کاخ سلطنتی عربستان در سال ۲۰۱۶ دعوت شده است. یعقوب نیسی، مکرراً ارتباط با عربستان سعودی را تکذیب کرده است. اما در عکس‌های موجود، وی به پادشاه عربستان ملک سلمان دست داده است. این تصاویر از تلویزیون دولتی عربستان که مراسم مربوط به ملک سلمان را در کاخ سلطنتی مینا ضبط کرده است، استخراج شده است…»

البته آشکار است که یکی از انگیزه‌های این گروهک تروریستی از سکونت در دانمارک ایجاد شکاف و بحران میان ایران و دانمارک است. عربستان نیز درست در سالی که استراتژی جدیدی را برای ایجاد تفرقه، دشمنی و ضربه زدن به ایران در دستور کار قرار داد، از او و دیگر گروه‌های جدایی‌طلب دعوت به همکاری نزدیک‌تر کرد و پذیرای آنها در جشن یاد شده بود!

با نگاهی به آمار توییت‌های این تروریست نیز می‌توان به نکاتی قابل تأمل پی برد؛ وی در سال ۲۰۱۲ با ۱۰۷ مورد توییت که ۲۱ مورد آن در دفاع و به نفع عربستان بوده، به خوبی وابستگی فکری خود را به این کشور نشان داده است. به عبارتی از هر ۴ توییت وی، یکی به نفع و همراه با عربستان سعودی بوده است. البته رسانه‌های سعودی نیز هوای این مهره تروریست خود را دارند، چنانکه تلویزیون دولتی العربیه عربستان، به‌طور مستمر از فعالیت‌های این گروهک جدایی‌طلب برنامه تولید کرده و حبیب نبگان به عنوان یک رزمنده و رهبر انقلابی! یاد می‌کند که می‌خواهد اهواز را آزاد کند.

البته شواهد و قرائن دیگری نیز در مورد ارتباط این گروه با عربستان سعودی وجود دارد، چنانکه به گفته کلاوس والی، استادیار مطالعات ایران در دانشگاه کپنهاگ به نظر می‌رسد این گروهک (حرکه النضال) ارتباط ویژه‌ای با عربستان سعودی دارد که پیچیده است. این گروه با همکاری عربستان در جنگ با ایران قرار دارد و این مناقشه‌ای برای سلطه و بی‌ثباتی در منطقه محسوب می‌شود. آنها بارها در کشورهایی که با مردم ایران دشمنی آشکار دارند کنفرانس‌های خبری و تشکیلاتی برگزار کرده و به نوعی خود را وامدار دولت‌های تحت حمایت‌شان نشان داده‌اند. این تروریست‌ها بعد از شکست‌های سنگین سعودی‌ها در یمن، با برگزاری نشستی در کپنهاگ دانمارک، تلاش کردند با اتهام زنی به ایران، زمینه را برای به اشتباه انداختن افکار عمومی دنیا فراهم کنند. پوشش خبری این نشست نیز توسط رسانه کشورهای حامی جریان المستقبل لبنان (وابسته به سعدحریری)، العربیه و الاخباریه عربستان و الحیات لندن صورت گرفت.

وابستگی مالی تمام عیار به بیگانگان

آنچه مشخص است این گروهک تروریستی به دلیل نداشتن منابع تأمین مالی مشخص (سپرده بدون پولشویی، زمین، ملک، کارخانه و…) نمی‌تواند به جایی وابسته نباشد و مشخص است که برای اجرای عملیات‌های تروریستی خود در ایران، از جایی حمایت مالی می‌شود، چنانکه چندی پیش رسانه‌ها از حمایت ۴۰ میلیون دلاری این گروهک توسط برخی کشورها شامل کمک‌های لجستیکی، مالی، تجهیزاتی و اقامت خبر دادند؛ کمک‌هایی که به‌طور عمده از سوی عربستان، آمریکا، انگلیس، دانمارک، هلند، کویت، قطر، ترکیه و استرالیا راهی جیب گروهک تروریستی موسوم به الاحوازی شده است.

اگر به اعتراف‌های چند روز قبل روح‌ا… زم نگاهی دوباره بیندازیم، وی اعلام کرد که عربستانی‌ها به او اعلام کرده بودند برای راه‌اندازی یک شبکه تلویزیونی با ضرب منفی شدید علیه ایران، حاضرند ۳۰ میلیون پوند برای راه‌اندازی و سالانه نیز ۲۰ میلیون پوند برای اداره این شبکه بپردازند. این یعنی سعودی‌ها برای فعالیت‌های رسانه‌ای گروهک‌های جیره‌خوار خود حاضر به هزینه‌کردهای آنچنانی هستند. آنها ۲۵۰ میلیون دلار نیز برای راه‌اندازی شبکه ایران اینترنشنال هزینه کردند و بخشی از بلندگوی آن را در اختیار گروه‌های تروریستی قرار دادند که یکی از آنها نیز گروهک الاحوازی بوده است.

تروریست چو تروریست ببیند خوشش آید…

حکایت ضرب‌المثل شیرین پارسی (دیوانه چو دیوانه ببیند خوشش آید) را می‌توان به خوبی در مورد این گروهک تروریستی و همراهی‌اش با سایر گروه‌های تروریستی به کار برد. مثلا شخصی به نام ریاض‌الاسعد که پس از اعتراض‌های سوریه و سرازیر شدن پول قطر و عربستان و سلاح‌های آمریکایی و غربی به این کشور، در لندن به عنوان فرمانده شورشیان مسلح معرفی شده بود، طی بیانیه‌ای که موجب ذوق‌زدگی تروریست‌های الاحوازی شد و آن را به صورت گسترده در سایت خود پوشش دادند، ضمن اعتراف به شکست نیروهایش در حمص، از ایران خواست به اشغال اهواز خاتمه دهد. این تأییدهای متقابل البته در مورد این گروه و بسیاری از گروه‌های تروریستی دیگر نیز وجود دارد و هر کدام به نوبه خود تلاش می‌کنند دیگر گروه‌های تروریستی ضد ملت ایران را تأیید کنند.

ماجرای نشست تروریستی سال ۹۱

سال ۹۱ بود که نشست گروه‌های تندرو وهابی کشورهای عربی منطقه از جمله مصر، قطر، بحرین و عربستان در کنار عناصر تروریست خلق عرب هم‌زمان با حضور وزیر خارجه کشورمان در مصر، در این کشور نشستی برگزار کردند که بازتاب‌های متفاوتی در محافل خبری داشته است. با وجود فضاسازی پر طمطراق و گسترده کشورهای عربی و برخی رسانه‌های معاند جمهوری اسلامی ایران درباره این نشست، برخی منابع خبری از جمله شبکه بی‌بی‌سی فارسی در گفتگو با سخنگوی تروریست‌های به اصطلاح خلق عرب! به خوبی به آن اشاره کرده و کشور قطر و عربستان سعودی و برخی وهابی‌های بحرین را عامل تامین مالی نشست خواند و حضور و هویت برخی از میهمانان جلسه مذکور مغفول باقی ماند .محمود حسین مشاوی سرکرده گروهک تروریستی موسوم به جبهه العربیه لتحریر الاحواز (اهواز)، سید ایوب (صباح) موسوی سرکرده گروهک تروریستی موسوم به حزب النهضه العربی الاحواز (اهواز)، محمود مزرعه ابو بشیر سرکرده گروهک تروریستی موسوم به جبهه دموکراتیک ملی ملت اهواز، ناصر الاحوازی یا ناصر عبیات که برای جلوگیری از افشای هویتش در این نشست از اسم مستعار ناصر الاحوازی (اهوازی) استفاده می‌کند، بعد از یک درگیری شخصی منجر به قتل یکی از بستگانش، کشور را ترک کرد و برای دریافت پناهندگی‌اش، به دامن گروه‌های تروریستی خلق عرب پناه برد و سید عبدالحمید نزاری نماینده گروهک تروریستی حرکه النضال و عامل شهادت و مجروحیت ۳۵۰ نفر از شهروندان خوزستانی، از جمله شرکت‌کنندگان در این نشست بودند.

البته در میان تمام رفتارهای نابخردانه برخی حکام عرب، هستند معدود چهره‌هایی که تلاش خود را معطوف بر گسترش روابط دو جانبه و پرهیز از حمایت گروه‌های تروریستی معطوف کرده‌اند. چند ماه قبل خلیل عبدا…، یکی از نمایندگان پارلمان کویت از اقدام رئیس پارلمان این کشور در حمایت از گروه جدایی‌طلب «کنگره آزادسازی احواز» و دیدار با اعضای این گروهک انتقاد کرد و در صفحه توییتر خود نوشت: «استقبال از هیاتی با عنوان «کنگره آزادسازی احواز» و حمایت از گروه آن‌ها از سوی رئیس پارلمان کویت امری بیهوده و از نظر سیاسی بسیار خطرناک است. این اقدام به صلاح کویت نیست. اتخاذ موضع رسمی در حمایت از یک جنبش مسلح علیه کشوری همسایه که با کویت منافع مشترک دارد، قابل قبول نیست. تاریخ دور و نزدیک این مساله را تایید می‌کند.»

وقتی تروریست‌ها شاهد حقوق بشر می‌شوند

چند سال قبل که احمد شهید به عنوان گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران معرفی شد، اعضای گروهک تروریستی موسوم به خلق عرب چندین بار در قالب هیئت‌های مختلف با وی ملاقات کردند؛ کریم عبدیان‌نژاد (بنی سعید)، یاسین غبیشی و علی ساعدی در سال ۱۳۹۰ در مقر سازمان ملل در ژنو با احمدشهید ملاقات کردند. یوسف عزیزی بنی‌طرف نیز در اوایل سال ۹۱ با احمدشهید ملاقات کرد. امیر ساعدی و رضا وشاحی نیز در سال ۲۰۰۳ با احمدشهید ملاقات کردند و جالب اینجاست که حرف‌ها و گفته‌های آنها سندی شد برای احمدشهید تا گزارش سالانه خود از ایران را سیاه‌تر از همیشه ترسیم کند.

وقتی تروریست‌ها پاچه صاحبان خود را می‌گیرند!

با وجود تمام حمایت‌هایی که برخی دولت‌ها از تروریست‌ها انجام می‌دهند، تجربه نشان داده که تروریست‌ها نیز بالاخره روزی پاچه اربابان خود را می‌گیرند و این گروهک‌های جدایی‌طلب نیز از این تجربه مستثنی نیستند، چنانکه اواسط ماه جاری بود که رسانه‌ها خبر دادند دانمارک سه عضو گروهک تروریستی الاحوازیه را به جرم جاسوسی برای رژیم سعودی دستگیر کرده است؛ خبری که حداقل برای خود دانمارکی‌ها که همه جانبه از آنها حمایت کرده‌اند مایه شگفتی است. در خبری که خبرگزاری ایسنا در این مورد منتشر کرد، آمده است: «آژانس اطلاعاتی دانمارک اعلام کرد که سه تن از اعضای گروهک تروریستی الاحوازیه به اتهام جاسوسی برای آژانس اطلاعاتی عربستان سعودی دستگیر شده‌اند. این گروهک تروریستی همچنین در کشورهای مصر، امارات و عربستان نیز اقدام به تأسیس شعبه کرده است. گروهک مزبور توهم جدایی استان‌های خوزستان، بوشهر، هرمزگان و جزایر خلیج فارس را در سر می‌پروراند.»

نویسنده: مهدی عسکری

منبع: هابیلیان

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا